Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

8. jul 2020.

Učesnici protesta ističu da su nezadovoljni radom vlasti i načinom na koji se država bori protiv pandemije koronavirusa, ali jedan broj njih smatra da policiju i žandarmeriju izazivaju „demonstranti“ koji to rade po nečijem nalogu

Večerašnji protest u Beogradu bio je miran sve do 20.30, kada je grupa demonstranata počela da gađa policiju i pripadnike žandarmerije kamenicama i molotovljevim koktelima i da lomi metalne barikade oko parlamenta.

Pripadnici policije i žandarmerije ponovo su koristili suzavac, dok ih je deo okupljenih kamenicama i bakljama. Deo učesnika protesta smatra da policiju i žandarmeriju izazivaju „demonstranti“ koji to rade po nečijem nalogu, a ne, kako kažu, obični građani. Posle intervencije žandarmerije na ulici je ostalo nekoliko povređenih učesnika protesta, među kojima je i lider „Dveri“ Boško Obradović.

Osim u Beogradu, protesti su večeras organizovani i u Novom Sadu (gde su leteli Molotovljevi kokteli), Nišu (gde su demonstranti bili i ispred sedišta SNS u tom gradu,, Kragujevcu, Kruševcu, Leskovcu, Smederevu. U Kraljevu ni večeras, ni sinoć - nije bilo protesta

Na svojoj današnjoj konferenciji za novinare predsednik Srbije Aleksandar Vučić je sinoćnje proteste u kojima je, prema rečima direktora policije Vladimira Rebića povređeno najmanje 60 ljudi u sukobima, a uhapšene 24 osobe, ocenio kao „najbrutalnije političko nasilje u poslednjih osam godina“, iako od sinoć postoje snimci televizije N1 na kojima policija tuče trojicu mladića koji su, kako na snimku izgleda, mirno sedeli na klupi.

U sukobu sa učesnicima protesta, prema mišljenju direktora policije Vladimira Rebića, policajci su reagovali „tek kad su im, životi bili ugroženi“, iako su se pojavili snimci na kojima se vidi kako policija u opremi za razbijanje demonstracija obara demonstrante na zemlju, udara ih pendrecima ili pritiska telo čizmama.

naslovna fotografija: Lazar Simić

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - SAkaluda

    Gost - SAkaluda

    U Kraljevu sutra u 18h ispred opstine!!!! 
    • Ime: SAkaluda