Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

17. septembar 2020.

Građani koji se u Srbiju vraćaju iz epidemiološki rizičnih zemalja imaće obavezu da sami ubace lične podatke u svoj elektronski zdravstveni karton

Ministarstvo zdravlja podsetilo je danas da će sutra nakon 18 časova, svi građani po povratku u zemlju, biti pod posebnim zdravstvenim nadzorom. Oni će pri prelasku granice dobiti zdravstveno upozorenje, u kome će biti upoznati sa svim obavezama koje su dužni da ispune.

Epidemiolog Predrag Kon pojasnio je da će građani koji se u Srbiju vraćaju „iz epidemiološki rizičnih zemalja od sutra uveče imati obavezu da se elektronski prijavljuju zdravstvenom sistemu, tako što će sami ubacivati lične podatke u svoj elektronski zdravstveni karton, kao i da imaju obavezu da se jave u kovid ambulante samo u slučaju pojave simptoma respiratorne infekcije“.

„Sistem elektronskog prijavljivanja je napravljen tako da se sve završava za 30 sekundi“, kazao je Kon.

Gostujući danas u programu RTS on je objasnio da ova prijava već postoji kao test samoprocene na portalu E-zdravlje, i da se očekuje da će sistem elektronskog prijavljivanja za one koji se vraćaju iz rizičnih zemalja početi sa radom od petka.

Prema njegovim rečima, oni koji se ne budu prijavljivali, a dovedu do zaražavanja drugih ljudi, naročito ako dođe do tragičnih posledica, podležu kaznama zbog dovođenja u opasnost zdravlja stanovništva Srbije.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments