Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

19. septembar 2020.

Prema Izveštaju Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, epidemiološka situacija na teritoriji grada Kraljeva danas je - nepromenjena

Od poslednjeg izveštaja, stigli su rezultati PCR testiranja  uzoraka briseva uzetih od 29 pspba sa simptomima Covida 19 ili po drugim indikacijama za testiranje, koji pokazuju da među testiranima – nema novoregistrovanih pozitivnih.

Od početka epidemije ukupan broj registrovanih pozitivnih na novi koronavirus i dalje je 1.402.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije grada Kraljeva, u Opštoj bolnici „Studenica“, nije bilo preminulih. 

U kovid ambulanti kraljevačkog Doma zdravlja juče je obavljeno 59 pregleda, od čega su tri bili kontrolni brisevi, 15 novih briseva, a 41 pacijent je  bio bez indikacija za PCR testiranje. 

Koronavirus u Srbiji potvrđen je, prema poslednjem izveštaju Ministarstva zdravlja kod još 83 osobe, a u poslednja 24 sata od posledica izazvanih kovid infekcijom preminuo je jedan pacijent (od početka epidemije u Srbiji je do danas preminulo ukupno 740 osoba).

U bolnicama širom Srbije na respiratorima su 23 pacijenta, dok hospitalizovane ukupno 323 osobe.

U saopštenju Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja koronavirus trenutno je potvrđen u 12 ustanova socijalne zaštite i domova za smeštaj odraslih i starih kod 56 korisnika i 21 zaposlenog. Od posledica se do sada  oporavilo 1.016 korisnika i 405 zaposlena u ovim ustanovama.

Sinoć u 18 časova počeo je elektronski nadzor građana koji se u zemlju vraćaju iz država u kojima je visoka aktvnost novog koronavirusa, a prema podacima Instituta Batut, u prvim satima nakon što je na snagu stupila mera pojačanog nadzora, na portal e-zdravlje prijavljivalo se 10 osoba u minuti.

Do sada se prijavilo oko 4.500 ljudi.

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments