Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

21. septembar 2020.

Posle dva odlaganja, zbog pandemije prouzrokovane bolešću Covid-19, ovogodišnja Frezijada u Progorelici – juče je, ipak, održana i tradicija je nastavljena

Organizatori Frezijade 2020 su, kao i prethodnih godina bili Mesna zajednicaProgorelica i udruženje građana Dolina Kraljeva.

Ova Korona Frezijada, kako su je nazvali, organizovana je u skladu sa preporukama Republičkog kriznog štaba za zaštitu od Covida-19. Specijalno za ovu priliku izrađene su zaštitne maske sa natpisom “Frezijada”, a broj učesnika bio je ograničen kao i broj putnika na frezi.

Učesnici su se okupili u Progorelici kod preduzeća “Pantelić” na Ibarskoj magistrali. Tačno u podne nakon intoniranja himne "Bože pravde" usledila je najava događaja sa primopredajom barjaka. Nakon toga je 13 motokultivatora sa zastavama Srbije krenulo u svečanu defile.

“Frezijada” je ove godine, zbog uroka ovakvoj godini, išla u kontra smeru: najpre je zaposela Ibarsku magistralu do krivine Bugarske česme, potom je seoskim putevima išla kroz Progorelicu u krug do platoa preko puta seoske kafane, gde je bila i završnica i proglašenje pobednika. Ove godine je dodeljena samo jedna nagrada, večera za celu posadu, a pobednik je Ivan Dugalić iz Progorelice.

Slavko Marić, predsednik Udruženja “Dolina Kraljeva”, i jedan od organizatora “Frezijade” zahvalio se učesnicima što su izdvojili svoje dragoceno vreme i uprkus virusu došli i podržali ovu manifestaciju:

- Želeli smo da zadžimo kontinuitet Frezijade, a zbog same situacije dosta je teško bilo organizovati i sprovesti mere. Zahvaljujem se još jednom redarima koji su taj deo posla sproveli na najbolji način. Ponovo su se mogle videti čitave porodice na frezama, a bilo je i dosta mladih što daje nadu ovom selu. Želeo bih da pozovem što više ljudi da se pridruže uduženju, kako bi projekte koje imamo mogli lakše da realizujemo i uključimo neke nove ideje za poboljšanje kvaliteta života u našem kraju.

Organizatori su pozvali sve učesnike da se naredne godine ponovo okupe u većem broju i u nekim boljim okolnostima i da se nadoknadi sve što je ove godine propušteno.

PR Tim UG “Doline kraljeva"

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments