Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30 septembar 2018.

Ne ulazeći dublje u priču o sporu koji jedna kraljevačka porodica vodi zbog uklanjanja stabala i izgradnje parkinga iza zgrade Osnovnog suda, pitamo kako je moguće da mesecima niko ne uklanja tri stara automobila bez tablica pored suda?

Nije ovo priča o sporu zbog izgradnje parkinga za potrebe Osnovnog suda u Kraljevu zbog čega je, sredinom jula ove godine, posečeno visoko drveće. Zbog spora koji se i dalje vodi između ove institucije i jedne kraljevačke porodice, parking i dalje nije u upotrebi, jer su radovi obustavljeni. Ovo je tek jedno skretanje pažnje na nelogičnost kojima smo prečesto skloni.

Naime, već  mesecima (jer je slika ispod napravljena 16. jula na dan početka izgradnje parkinga)(16. jul 2018).

najmanje tri stara automobila, bez registarskih tablica, očigledno i bez saobraćajnih dozvola, zauzimaju prostor u neposrednoj blizini zgrade Osnovnog suda. Sva tri automobila su, izgleda, več izvezla svoju poslednju vožnju, gume su im probušene, limarija korodirala. Možda mesto na kojem su parkirani i nije zvaničan parking. Ipak, – u nedostatku parking mesta, Kraljevčani parkiraju svoje automobile i neposredno iza suda, i na ovom delu (zemljana podloga), i u neposrednoj blizini – u parku kod nekadašnjeg Doma društvenih organizacija (sada Poslovni centar „Melos“), pored kuća na obodu parka (na potezu od parkinga koji još nije u upotrebi prema Ibarskom mostu).

Pokušavali smo da saznamo čiji su automobili u pitanju, ali – bez rezultata. Čak i da su u pitanju automobili koji iz nekog razloga nisu legalni, pa su zato ostali bez tablica – kako je moguće da nisu završili tamo gde im je mesto? Na ovom mestu, gotovo u samom centru grada – svakako nije.

Na kraju, možda da se podsetimo kako je do pre dva meseca izgledao ovaj deo parka.

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

4 Comments

 • Gost - Milanminja49@gmail.com

  Gost - Milanminja49@gmail.com

  Posao komunalne policije po odluci opstinske skupstine o parkiranju.
  • Ime: Milanminja49@gmail.com
 • Gost - MKV1

  Gost - MKV1

  Informacije o tim olupinama možete saznati u Osnovnom sudu...
  • Ime: MKV1
 • Gost - Milan

  Gost - Milan

  Sve je istina u ovom tekstu, ovo izgleda kao da se namerno porodici ne dozvoljava da se zavrsi proces restitucije. Izgleda da je bitno samo da se sto pre poseku drveća i postavi beton. A parking na velikoj pijaci je zaboga predaleko.
  • Ime: Milan
  • Gost - Milka

   Gost - Milka

   Sem restiucije ima tu i Građana prvog reda npr. u ulici Heroja Maričića ima perionica i firma sa petnaestak vozila  parkiranih na ulici. Neko mu je omogućio da plaća parking za jedno vozilo,inače primećena je i prodaja goriva na toj lokaciji tj. šverc. Osim toga u istoj ulici niže pored kasapnice se ne može proći jer na trotoaru parkiraju opet građani prvog reda i ne plaćaju perking. To je samo u jednoj ulici kako li je u ostalima bog zna. Kakva smo mi bruka od grada ,...ne da se izmeriti, prljav grad,stotine kamiona sa nedozvoljenom količiniom tereta prolazi kroz prvu zonu, buka , zagađenje a traži se porez,
   • Ime: Milka