Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. april 2018.

Dom zdravlja Kraljevo obeležio je Svetski dan zdravlja akcijom besplatnih i preventivnih pregleda odraslog stanovništva i dece sa područja Godačice, Gledića, Leševa, Drlupe i Ravanice

Svetski dan zdravlja 2018.godine obeležen je pod sloganom “ Univerzalna pokrivenost zdravstvenom zaštitom: dostupna i pristupačna svima - Zdravlje za sve“

Ove godine obeležava se jubilarnih 70 godina od inicijative i prvog obeležavanja Svetskog dana zdravlja u kalendaru Svetske zdravstvene organizacije.

Dom zdravlja Kraljevo obeležio je Svetski dan zdravlja akcijom besplatnih i preventivnih pregleda odraslog stanovništva i dece sa područja Godačice, Gledića, Leševa, Drlupe i Ravanice. U akciji, u ambulanti Godačica, učestvovali su lekari opšte medicine, pedijatar, ginekolog i onkolog. kao i medicinske sestre.

Više od 40 pacijenata odazvalo se akciji preventivnih pregleda. Svi su imali priliku da provere nivo šećera u krvi, pritisak, dobili su savete o zdravim stilovima života, a dvadesetak žena je obavilo  ginekološki i pregled dojki. Naš cilj je ispunjen, budući da većina žena nije bila na ovim pregledima čak više od 10 godina. Svima je urađen PAPA test i rezultati će biti gotovi za nekoliko dana. Ovakve akcije pokazale su da opravdavaju svrhu, rekla je direktorka Doma zdravlja Kraljevo,.dr Mirjana Krčevinac.

Ovom akcijom najviše su zadovoljni meštani ovih sela.

Na vreme smo stigli da završimo sve predviđene preglede. Nije bilo gužve, ni čekanja. Bilo bi lepo ponoviti ovu akciju, kazala je jedna od meštanki Tatjana Nedeljković.

Ovakve i slične akcije jesu samo neke od mera za očuvanje i unapređenje zdravlja građana, sprečavanje, suzbijanje i rano otkrivanje bolesti i njihovo blagovremeno i efikasno lečenje.

Anđelka Planojević, PR Doma zdravlja Kraljevo

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Volim Godačicu

    Gost - Volim Godačicu

    Hvala što ste obišli ove ljude.Puno je starih i bolesnih,a i puno posla pa se do lekara ne stiže.Lepo je da osete da neko misli na njih.
    • Ime: Volim Godačicu