Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

10. jun 2018.

I večeras je na nekoliko lokacija u Kraljevu sa zahtevom za pojeftinjenje goriva, na sat vremena blokiran saobraćaj, a informacija da će blokada sutra početi u 7 ujutro i trajati do ispunjenje zahteva – nije zvanično potvrđena

Ekipa portala Krug zabeležila je blokadu saobraćaja na mostu koji, preko reke Ribnice, vodi od Kraljeva prema Vrnjačkoj Banji. Pogledajte u videu ispod kako je to izgledalo: 

Kako saznajemo, saobraćaj je, što se Kraljeva tiče, i večeras bio blokiran na nekoliko lokacija. Protest zbog poskupljenja goriva, ako je suditi prema najavama sa društvenih mreža, biće nastavljen u ponedeljak širom Srbije, ali ne u popodnevnim časovima, već u sedam ujutro. Na društvenim mrežama se i najavljuje, da protest neće biti vremenski ograničen kao prva tri dana, već da će trajati "do pobede", odnosno do ispunjenja zahteva - smanjenja cene goriva, ali ova najava nije zvanična.

U petak, prvog dana protesta, saobraćaj je na sat vremena bio zaustavljen u mnogim mestima, a u Kraljevu, Kragujevcu, Aleksincu i Sremskoj Mitrovici, i juče je bilo protesta građana nezadovoljnih visokom cenom goriva.

Na učesnike u protestu se apeluje da propuštaju hitnu pomoć, vatrogasce, starije ljude, žene sa decom i sve bolesne ljude.

Iako je u nekim gradovima prvog dana bilo incidenata između građana koji su, učestvujući u protestu, zasustavljanjem svojih vozila blokrali saobraćaj,  i dežurnih policajaca, oni u Kraljevu nisu zabeleženi, iako su na svim lokacijama gde je saobraćaj zaustavljen, bili uočljivi i policajci, i policijska vozila.

Među okupljenima bilo je komentara da ova vrsta protesta neće uroditi plodom, već da će "nadležni reagovati tek ako i kada potrošači prestanu da kupuju gorivo".

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments