Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

14. jun 2018.

Kraljevo je treći put domaćin najveće evropske manifestacije amaterskog sporta, čiji je cilj promocija zdravog načina života i prijateljstva, a ima podršku i Međunarodnog olimpijskog komiteta

Uz još 19 gradova u Srbiji, Kraljevo je domaćin turneje radosti - Sporstkih igara mladih (SIM), koje su, tokom ceremonije svečanog otvaranja okupile više od hiljadu dece na Trgu srpskih ratnika. Na oko 120 terena u 20 gradova organizuju se takmičenja u malom fudbalu, Coca Cola kup Srbije 2018, kao i Male olimpijske igre najmlađih učenika Srbije, koje se realizuju sa tehničkim partnerom – Savezom za školski sport Srbije.

U pitanju je najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi. Za pet godina u Srbiji je okupila oko 160.000 učesnika, priznata je od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta. Najbolje ekipe učestvovaće i ove godine na završnom državnom takmičenju od 23. do 29. juna u Beogradu, a pobednici državnog finala u svih deset sportova – ostvariće plasman na međunarodno završno takmičenje u Splitu, tokom druge polovine avgusta ove godine. Najuspešniji pojedinci ekipa dobiće besplatna mini-letovanja.

Manifestacija je organizovana pod pokroviteljstvom Međunarodnog olimpijskog komiteta, Svetske fudbalske federacije i Vlade Srbije. Deca će se tokom čitavog dana takmičiti u nekoliko sportskih disciplina u različitim starosnim kategorijama. Za decu od 7 do 14 godina organizovana su takmičenja u malom fudbalu, basketu (3 na 3), stonom tenisu, tenisu, šahu i igri „između dve i četiri vatre“.

Miloš Simović, predsednik Sportskog saveza Kraljeva pozdravio je učesnike nazvavši ih budućim šampionima i poželeo je deci što više uspeha i što bolje rezultate.

- Borite se viteški, jer će to sutra da vam pomogne da kroz sposrt postanete što bolji ljudi – rekao je Simović.

Ivana Jovanović, predsednica Sportskih igara mladih Srbije zahvalila se na podršci u organizovanju SIMl okalnoj samouravi :

- Deco, vi znate da ste svi pobednici, jer je pobeda drugarstvo, pa ču vas zamoliti da danas nađete bar jednog novog prijatelja – poručila je Jovanović.

Pomoćnik gradonačelnika za sport Nikola Radević otvorio je Sportske igre mladihporučujući učesnicima da će grad Kraljevo i u narednom periodu biti pouzdan partner u otganizaciji sličnih događaja.

- Želim vam puno sreće, ali da u borbama pre svega budete fer plej igrači, kako u sportu, tako i u životu – istakao je Radević.

Organizovanjem sportskih igara mladih, Savez za školski sport Srbije i Savez za školski sport i olimpijsko vaspitanje grada Kraljeva, nastavili su akciju afirmacije i popularizacije školskog sporta i van nastavnih aktivnosti uz važnu, olimpijsku poruku «Važno je učestvovati».

Zakletvu prijateljstva u ime takmičara položio je mali Bogdan Mitrović, a u ime sudijske organizacije igara i svih sudija Dimitrije Savić, a baklju prijateljstva SIM doneli su učesnici prošlogodišnjeg državnog finala – učenici OŠ «IV kraljevački bataljon»

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments