Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

16. oktobar 2020.

Pandemija koronavirusa je možda najjasnije objasnila ključnu ulogu koju u lečenju i zbrinjavanju pacijenata imaju anesteziolozi, a kraljevački su u pomoć pritekli kolegama širom Srbije

Danas je Svetski dan anestezije, posvećen lekarima anesteziolozima, koji se obeležava pod sloganom ''Kad je teško – anesteziolog''. Da je zaista tako govori i poslednja decenija u kojoj je anesteziologija veoma napredovala, tako da je i pacijentima sve jasnija važnost i težina posla koju ovi lekari obavljaju.

U jedinici intenzivne nege anesteziolozi brinu o pacijentima 24 sata dnevno, prate njihove vitalne funkcije, učestvuju u zbrinjavanju urgentnih stanja i reanimaciji, uvode pacijente u anesteziju u operacionoj sali, nadgledaju ih u periodu posle operacije...

Pandemija koronavirusa je možda najjasnije objasnila ključnu ulogu anesteziologa u lečenju i zbrinjavanju pacijenata. Iako su navikli da rade pod pritiskom i da uvek imaju mnogo posla, borba sa koron virusom je zahtevala nešto drugačiji pristup i predstavljala novi izazov za koji su takođe bili spremni.

Lekari iz Službe za anesteziju sa reanimatologijom Opšte bolnice „Studenica“ su se posebno istakli u tom periodu jer su, pored preobimnog posla koji su imali u matičnoj ustanovi, pritekli u pomoć kolegama iz Beograda, Novog Pazara, Kragujevca. To je, između ostalog, bio i razlog za današnju posetu direktora OB ''Studenica'' dr Zorana Mrvića.

Poseta je bila nenajavljena, pa otuda i iznenađenje na licima lekara koji su na jutarnjem sastanku referisali o obavljenom poslu, a i o onome što još treba uraditi. Uz reči zahvalnosti za ostvarene rezultate i simbolične poklone dr Mrvić je anesteziolozima čestitao praznik i poželeo uspeh u budućem radu.

''Doktori za san'', kako pacijenti vole da zovu anesteziologe, su se potom vratili svojim svakodnevnim aktivnostima. Treba se boriti za svaki novi udah i osmeh pacijenta, jer to je ono što je našim lekarima najveća nagrada. 

     Dragana Petrović, PR Opšte bolnice „Studenica“

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Nena

    Gost - Nena

    Pre dve godine sam operisana i najvrći strah je bila anesrezija: da li će me dobro uspavati, da se ne probudim tokom operacije ili se uopšte ne probudim iz anestezije. Medjutim, taj dvočasovni san, bio je najbolji san u mom životu, i potpuno bezbolno budjenje. Hvala lekarima iz naše bolnice.
    • Ime: Nena