Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

30. jul 2018.

Na hitnoj sednici Gradskog štaba za vanredne situacije doneta je odluka o uvođenju vanredne sitiacije na delu teritorije grada Kraljeva, najkritičnije u Ulici Ribničkih partizana, Kovačima, na Beranovcu, u Jovcu, Mošinom Gaju, Kamenici

Zbog poplava, večeras je hitno zasedao Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Da je vanredna situacija uvedena na delu teritorije grada Kraljeva, stanovnici grada na Ibru mogli su da saznaju samo na TV Kraljevo. Ostalim medijima ta informacija nije dostavljena. Međutim, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić za portal Krug je izjavio da će vanredna situacija u nekoliko mesnih zajednica zvanično biti proglašena sutra.

Zbog obilnih padavina prethodnih dana najviše su stradali Studenica, Mlanča, Dragosinjci, Jovac, Metikoši, Vrba, Gokčanica, Kamenica, a razmere tih šteta nadležni su, kaže, pokušavali da otklone proteklih dana. U međuvremenu, dok su ekipe još radile na sanaciji pre svega puteva, dogodile su se nove padavine, a voda je odnela sve novopodasute seoske puteve.

Posle današnje obilne kiše, novi problemi javili su se u Jovcu, na Beranovcu, u Kamenici, Mošinom Gaju, na Bunjačkom Brdu, u Ulici Ribničkih partizana i lokalnim ulicama.poplavljen restoran "Njam Njam" na Beranovcu 

- Činimo sve što možemo da ove probleme rešimo – izjavio je za TV Kraljevo gradonačelnik Kraljeva, koji je i komadant Gradskog štaba za varedne situacije.

On je građanima Kraljeva poručio da su sve ekipe na terenu, da su u funkciji sva vatrogasna vozila, pumpe koje crpe i izbacuju vodu iz dvorišta i podruma, pogotovo u Mošinom Gaju i Ulici Ribničkih partizana i okolnim ulicama.- Moramo da budemo strpljivi, jer je veliki broj kuća kojima prete poplave i mi ne možemo da budemo u isto reme na svim mestima, građane molim da razumeju situaciju, jer činimo sve što možemo – poručio je Terzić.

Situacija na terenu, prema snimcima koje je našoj redakciji dostavio Mladen Protić, pokazuje da je brana na medji Kovači - Bunjačko Brdo, koliko-toliko zadržala bujicu da ne izazove razornije poplave na području naselja Mala Albanija.

Ova brana,  koja vodu sprovodi u kanal i štiti naselje Ribnica, nalazi se u Ulici Radomira Todorovica u Kovačima, a vodu sprovodi kanalom ispod Ulice Ribičkih partizana u kojoj je deo domaćinstava poplavljen.

Meštani Jovca plaše se da će kuće ispod seoskog groblja u Jovcu uskoro biti poplavljene, da im fali mehanizacija i da još nisu dobili pomoć Gradskog štaba za vanredne situacije.Jovac (foto: Marko Masić)

Nažalost, prema prognozama meteorologa, obilne kiše naš kraj očekuju i narednih dana.

foto: Igor Vidojević (FB grupa Grad Kraljevo)

video: Mladen Protić

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments