Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

1. avgust 2018.

U Donjoj Ratini ima poplavljenih kuća, reka Meljanica izlila se nanevši granje i mulj na put prema Goču, pa je saobraćaj jedno vreme bio u prekidu, a u gledićkom kraju ne može da se priđe zaseocima Jablanica, Kolenac i Rakija

Reka Jablanica i Rakijski potok pretvorili su se danas u bujice koje su presekle komunikaciju sa zaseocima Jablanica, Kolenac i Rakija. Meštani su se sami organizovali prebacivši na bezbedno nekoliko osoba, među kojima i troje dece, koje su bujične vode ugrozile. Oni su, uprkos velikom pljusku, izvučeni uz pomoć balvana koje su dovukli stanovnici ovih zaseoka i poljoprivrednog gazdinstva „Rakija iz Rakije“.

Nekoliko kilometara puta ka ovim zaseocima, praktično, više i ne postoji, jer su putevi pretvoreni u reke.

Osim problema u ovim zaseocima u gledićkom kraju, zbog obilnih padavina, juče su poplavljena i tri lokala u Vitkovcu, a putna infrastruktura uništena je u Pečenogu i okolnim selima.

Prema rečima Radoice Kočovića, načelnika Sektora za vanredne situacije u Kraljevu, njihove ekipe su na terenu, gde ispumpavaju vodu iz nekoliko poplavljenih domaćinstava.

- Reka Meljanica izlila se na put Kraljevo-Kamenica kod skretanja za zaselak Meljanica, nanela je mulj i granje, pa je saobraćaj otežan, automobili i autobus u koloni čekali su da se to raščisti – kaže Kočović.

Na sreću, u selima nema poplavljenih kuća, niti ugroženih ljudi. Gradski štab za vanredne situacije zasedao je i danas. Iz gradskih i prigradskih naselja voda se, uglavnom, povukla. Reka Ribnica, koja je u blagom opadanju, na nekim mestima je povuka delove obale sa sobom, kao na fotografiji, gde su, kod restorana "Idila" u Mošinom Gaju i ova stabla upala u reku. .

- Problema ima na sve strane, gradska vlast preduzima sve što može, šaljemo mehanizaciju tamo gde je najkritičnije – ističe sagovornik i podseća da je, gotovo sve što je protekle sedmice rađeno na popravci seoskih puteva stradalih u bujicama, bilo uzalud, jer je putna infrastruktura u selima pretrpela nova i još veća oštećenja,

Kiša u Glediću trenutno ne pada, ali meštani kažu da nebo ponovo preti obilnim padavinama, a vremenska prognoza i za naredne dane takođe je nepovoljna, uz ponovo najavljene obilne padavine.

foto: Dragana Veljović

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

Vreme

Kraljevo Serbia Cloudy, 12 °C
Current Conditions
Sunrise: 7:0 am   |   Sunset: 5:43 pm
60%     3.6 m/s     33.187 bar
Forecast
NED Low: 8 °C High: 13 °C
PON Low: 6 °C High: 13 °C
UTO Low: 7 °C High: 13 °C
SRE Low: 3 °C High: 15 °C
ČET Low: 3 °C High: 12 °C
PET Low: 4 °C High: 18 °C
SUB Low: 7 °C High: 22 °C
NED Low: 8 °C High: 20 °C
PON Low: 6 °C High: 18 °C
UTO Low: 7 °C High: 13 °C