Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

14. maj 2018.

Devojčice iz hora osnovne škole „Svetozar Marković“ sa Majskih muzičkih svečanosti u Bijeljini na kojima je nastupilo oko 1.000 izvođača, vratile su se sa osvojenim prvim mestom u kategoriji dečjih horova

Proteklog vikenda u Bijeljini je završen 17. horski festival "Majske muzičke svečanosti", koji je tokom četiri dana trajanja okupio više od 1.000 horskih pevača. Na festivalu je učestvovalo 30 horova iz Bosne i Hercegovine, Turske, Srbije, Slovenije i Hrvatske.

Učesnici su se takmičili u sedam kategorija - mešoviti horovi, mešoviti kamerni, crkveni, muški, ženski, dečji horovi i folklor, a održano je i takmičenje solo pevača

Dragana Milićević, profesorka muzičkog vaspitanja u OŠ „Svetozar Marković“ kaže nam da su u kategoriji u kojoj su se oni takmičili bili horovi iz Srbije i Bosne i Hercegovine i ponosna je na uspeh članica svog hora koje su osvojile prvo mesto.

- Mi smo bili jedini smo hor osnovne skole iz Srbije. Uglavnom su bili crkveni dečji horovi, gradski i horovi Beogradskog pevačkog društva. Pravo je zadovoljstvo takmičiti se sa horovima koji već dugo postoje – zadovoljna je Dragana.

Bilo je to lepo druženje, dodaje ona, jer su devojčice imale priliku da upoznajučlanove drugih horova, a posebna čar ovog takmičenja bila je ideja da spoje takmičenje i ekskurziju.

- Dan posle takmičenja provele smo u etno-selu Stanišiči pored Bijeljine, tako da deca,osim medalje, imaju i lepe uspomene na divan majski vikend – kaže Dragana.

Naravno, i ovog puta roditelji su snosili sve troškove, jer drugu podrške nemaju.

Sada ih u petak 18. maja najpre očekuje takmicenje na FEDEH-u (Festivalu dečjih horova) u Beogradu, a zatim će, nadaju se sasvim uspešno, onako kako su i počeli, na najlepši način zaokružiti ovu sezonu 27. maja na Republičkoj smotri u Lazarevcu

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments