Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

10. maj 2018.

Vlast uvek nagrađuje lojalne, ali u Kraljevu se nikada do sada nije dogodilo ovakvo gušenje slobode medija i drugačijeg mišljenja, reakcije su Udruženja Starosedoci Kraljeva na raspodelu sredstava za sufinansiranje projekata medija

Najavili smo pre dve nedelje na konferenciji za medije da će raspodela medija biti takva da najviše novca na konkursu pripadne medijima bliskim vlastima, a da će oni na kojima može da se čuje i kritičko mišljenje biti kažnjeni, rekao je danas na konferenciji za novinare Ivan Matović, predsednik Udruženja Starosedeoci Kraljeva i okoline.

- U Kraljevu se nikada do sada nije dogodilo ovakvo gušenje slobode medija i drugačijeg mišljenja, jer su televizije i portali koji su dozvolili da se kod njih nađe i drugačije mišljenje dobile gotovo mrvice budžetskog kolača – smatra Matović.

Starosedeoci su izdvojili i pojedine medije registrovane van Kraljeva, od kojih su neki registrovani samo par dana pre nego što je raspisan konkurs za sufinansiranje medijskih projekata.

- Medij koji izveštava isključivo o radu Srpske napredne stranke, za televiziju, radio, Ibarske novosti i portal dobila je 80 puta više sredstava od svih drugih televizija u Kraljevu, a posebno je zanimljivo to što se njihov projekat za koji su dobili 4.345.000 dinara i koji će biti realizovan na televiziji zove „Za napredno Kraljevo“ – istakao je Matović.

On je dodao da novac koji je raspodeljen medijima nije novac Srpske napredne stranke, već novac svih građana Kraljeva.

- U ovom gradu oko 30.000 ljudi glasalo je za vladajuću koaliciju, 70.000 nije izašlo na izbore ili su glasali za neku drugu stranku. Oni imaju pravo da znaju da postoje i oni koji drugačije misle u odnosu na ono što se servira na režimskim medijima – poručio je Matović.

Oni koji su nezadovoljni, dodao je, mogu jedino da podnesu tužbu Upravnom sudu, jer je sve što je odrađeno pravno „pokriveno“. Ipak, smatra, Matović, prosto je neverovatno da se „vlast ovako otvoreno suprotstavila drugačijem mišljenju i krenula u otvoreni rat da se uguši svaki medij koji neguje i drugačije mišljenje“.

- Ovde se ne radi samo o politici, o oglašavanju u medijima političkih stranaka, već o objektivnom mišljenju kojeg nema na TV Kraljevo. Uostalom, zbog spora sa SBB-om, između 40 i 50 odsto građana Kraljeva uopšte ne vidi tu televiziju, što je razlog više da zbog takve pokrivenosti nije smelo da se dogodi da ta medijska kuća dobije osam miliona dinara, a ostale tri televizije ukupno 200.000 dinara – zaključio je Matović.

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Stanar

    Gost - Stanar

    Počinje da me bude sramota da kažem da sam iz Kraljeva zbog postupaka bahatih nesposobnjakovića na vlasti .
    • Ime: Stanar