Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  1 / 5

Zvezda aktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

 16. jul 2018.

Iako je do sada više puta najavljivala konkretne rokove do kojih bi sa vojnog aerodroma u Lađevcima mogao da poleti prvi civilni avion, ministarka Zorana Mihajlović danas je poručila da to zavisi od Ministarstva odbrane

Kao Vlada, zajedno smo sebi zadali cilj da aerodrom «Morava» bude otvoren i za civilne letove, odgovorila je danas, tokom posete Vrnjačkoj Banji na novinarsko pittanje vezano za sva obećanja kako će sa vojnog aerodroma «jednog dana» poleteti i civilni avioni, ministarka saobraćaja, građevinarstva i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Portal Krug više puta pisao je o tim obećanjima (ne samo minitarke Mihajlović) i o tome čitajte OVDE

- Na svakoj sednici Vlade čekamo da Ministarstvo odbrane završi svoj deo posla. Mislilm da je velika šteta što aerodrom Lađevci još uvek nije pušten i ne koristimo ga za ono za šta treba da ga koristimo za ovaj deo Srbije, ali se stvarno nadam da više nećemo čekati – rekla je ministarka Mihajlović.

Pisali smo ranije i o oprečnim stavovima ministarke Mihajlović i premijerke Ane Brnabić, o tome možete čitati OVDE na portalu Krug

Mihajlović je dodala i kako se nada da će najesen biti potpisan  komercijalni ugovor za izgradnju Moravskog koridora.

- Radimo na dokumentaciji, a radovi, oni koji podrazumevaju da građani vide radnike na izgradnji Moravskog koridora, počeće 1. marta naredne godine – pojasnila je Mihajlović, dodajući da su u toku eksproprijacija i izrada projektno-tehničke dokumentacije.

Prema njenim rečima, urađeni su i okvirni iznosi cena za tzv. prvu i treću sekciju, ali se još uvek radi deonica između Kraljeva i Kruševca, zbog toga što zbog reka deonica, kako je rekla, mora da bude «vrlo malo izmeštena».

- Maksimum da se radovi, koji će početi 1. marta 2019. završe je dve godine. Smatram da je Moravski koridor jednako važan kao koridor 10. Ako ne spojimo Koridore 10 i 11, nismo ništa uradili – poručila je Mihajlović.

Zainteresovanih za izgradnju ima, dodala je ministarka, otkrivajući da Vlada pregovara sa dve kompanije.

- Mislim da je dobro što nemamo jednu ekskluzivnu kompaniju, već ćemo ugovor zaključiti sa onom koja bude imala najpovoljnije uslove. Jedno je američka kompanija «Bechtel», a drugo kineska CRBC – kaže Mihajlović, ističući da se čekalo da bude izmenjen Prostorni plan Srbije, kako bi mogla da bude utvrđena okvirna cena izgradnje Moravskog koridora, a ona je sada, kako se procenjuje, između 650 i 700 miliona evra.

 

 

 

 

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

2 Comments

 • Gost - Rodney Marinkovic

  Gost - Rodney Marinkovic

  Zakljucak Ministarke Mihajilovic da dogradnja aerodrom Morava stoji do vojske, obelodanjuje razloge duge sedam godina. Sutra slavim sedamdeset drugi rodjendan. A sledeci rodjendan ako dozivim, slavicu u onoj godini kada se otvori Morava za civilni saobracaj. Do tada iskrene zelje za otvaranje Morave i pocetak gradnje auro puta od Preljine i Pojata. Pozdrav ljudima dobre volje  od Vlade do Morave. 
  Rodney Marinkovic,
  Kings Park, Sydney
  AUSTRALIA 
  • Ime: Rodney Marinkovic
 • Gost - Stanar

  Gost - Stanar

  Još jednom za Kraljevo, štap i šargarepa !
  • Ime: Stanar