Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

27. avgust 2020.

Više od polovine gradskih većnika zaposleno je u EPS-u, dva većnika biće stalno zaposleni u Veću i plaćani iz budžeta; ništa se bitno nije promenilo, smatra šef odborničke grupe Starosedeoci – Metla 2020

Ivan Matović, šef odborničke grupe „Starosedeoci – Metla 2020“  ocenio je danas da čak ni unutar Srpske napredne stranke (koja je osvojila najviše odborničkih mesta (46) u gradskoj skupštini, nije postojao dogovor, jer je skupštinski materijal sa predlozima dostavljen pred sam početak današnje sednice.

- Verovatno su se o tome i dogovorili pred samu sednicu, jer to zavisi od koalicionog sporazuma sa drugim strankama – smatra Matović, ocenjujući da je u Gradskom veću „preslikana koalicija i tačno se vidi da gradonačelnik nije birao tim“.

Prema rečima Matovića, u Gradsko veće nisu birani stručni ljudi, oni koji bi se bavili određenim oblastima u gradu.

Pogledajte celu izjavu Matovića: 

- Vidi se da je dobio od koalicionih partnera svoje kandidate. U gradskom veću, pored većnika vladajuće stranke imamo jednog iz Pokreta socijalista, jednog iz SDP Rasima Ljajića, Srpskog pokreta obnove, SPS-a, Jedinstvene Srbije... Više od polovine gradskih većnika zaposleno je u EPS-u, dva gradska većnika biće stalno zaposleni u Veću i plaćani iz budžeta da dolaze na posao u Gradsku upravu i da se bave samo Gradskim većem. Ništa se bitno nije promenilo: gradonačelnik ostaje Terzić, zamenik Vukman Rakočević – kazao je Matović, dodajući kako je siguran  da su građani Kraljeva glasali za Aleksandra Vučića, ali ne i za ovakva kadrovska rešenja.

On je izneo i svoju ocenu da je zbog nekih ranijih poteza gradonačelnika Kraljevo često bilo na meti pojedinih humorističkih emisija. U diskusiji tokom sednice, Matović je govorio i o stanu koji je, navodno, pre mesec dana na licitaciji kupio Predrag Terzić po ceni nižoj od tržišne za lokaciju na Gradskom keju,

- On je taj stan verovatno legalno kupio, ali po pet puta nižoj ceni, zbog čega se ne stide ni on, ni oni koji za njega glasaju – ocenio je Matović.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

1 Comments

  • Gost - Milan

    Gost - Milan

    Gradski vecnik iz SPO nikad dolazio na posao  nije a plaćen je da dolazi ...Ima i kancelarija rezervisana za njega a smenili su gradskog većnika koji je redovno svaki dan bio na poslu,  Izgeda da je ovde reč o Interesnoj grupi koja upravlja gradom! Cane i Simke opet jašu sa Šorom i Kočom!
    • Ime: Milan