Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 

13. oktobar 2020.

Osim tzv. rasporednih rešenja sredstava za obrazovanje, zdravstvo i socijalnu zaštitu, većnici u Kraljevu danas su raspravljali i o sistematizaciji u Gradskoj upravi po kojoj će Kraljevo imati zakonski maksimalan broj pomoćnika gradonačelnika

Tri tačke dnevnog reda današnje sednice Gradskog veća odnosile su se na raspored korišćenja budžetskih sredstava i kapitalne transfere sa republičkog nivoa za osnovno i srednje obrazovanje, za socijalnu i zdravstvenu zaštitu.

Nakon što je na prethdnoj sednici usvojen kadrovski plan, danas su usvojene i izmene Pravilnika o sistematizaciji radnih mesta u okviru Gradske uprave.

Izmenama i dopunama sistematizacije predviđene su promene koje se tiču izmena u zvanjima radnika Gradske uprave koji su za to ispunili zakonom predviđeni uslov, a predviđena su i određena nova radna mesta, izjavio je posle sednice Gradskog veća gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić:

- Starost zaposlenih u Gradskoj upravi je daleko iznad 40 godina, pa je potrebno podmlađivanje kadra, odnosno prijem u radni odnos mladih, koji će godinama sticati iskustvo kako bi mogli da zamene šefove odseka i rukovodioce odeljenja Gradske uprave.

Gradonačenik Kraljeva će ubuduće imati pet, a ne tri pomoćnika, kao u prethodnm mandatu.

- Zakon o lokalnoj samoupravi predviđa mogućnost da gradonačelnik ima do pet pomoćnika i mi smo iskoristili tu mogućnost. Nakon usvajanja sistematizacije, kao gradonačelnik ću potpisati akt o postavljenju još tri pomoćnika koji će se baviti oblašću kulture, saradnje sa partnerskim gradovima i zaštite ljudskih prava – kazao je gradonačelnik Terzić.

Na današnjoj sednici Gradskog veća razmatrane su i tačke koje se tiču otuđenja zemljišta za redovnu upotrebu ili onog zemljišta koje je neophodno građanima prilikom ozakonjenja njihovih stambenih objekata.

            M. M. D.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

5 Comments

 • Gost - Dzigi

  Gost - Dzigi

  Znači broj mladih bivših radikala i ortaka u gradskoj upravi će se zakonom uvećeti! Zaposli tupavijeg od sebe da bi ti izgledao pametnije! Mozak i moralni integritet naravno nece biti kriterijum za zapošljavanje! Bitno je anorektalno planinarenje do vrha političke scene Kraljeva! Tuga ko nam je na vlasti! 
  • Ime: Dzigi
 • Gost - AerodrUm

  Gost - AerodrUm

  Njemu ni 55 pomocnika ne moze da pomogne...

  Nema njemu pomoci..A ni nama , sve dok je on na celu ovog grada...

  Daleko bilo..Ljudi u Kv rade za po 20.000 a on postavlja maximalan broj pomocnika..

  Place mi se..

  • Ime: AerodrUm
 • Gost - Nena

  Gost - Nena

  Ma ima se, može se!!! Maksimalan broj, za svaki slučaj,
  možda više neće imati prilike da zaposli sve svoje. Pa sve su to naši "stručnjaci"....
  • Ime: Nena
 • Gost - SR

  Gost - SR

  MALO JE TO,JA BI NA OVIH PET POSTAVIO JOŠ PET,,ZA SVAKI SLUČAJ
  • Ime: SR
 • Gost - Nije nikakav problem

  Gost - Nije nikakav problem

  A šta mu fali da angažuje maksimalan broj pomoćnika. Ovaj za kulturu će mu, valjda, objasniti da aerodrom nije aerodrUm, taj "kulturnjak" će, takođe znati da nikada i nigde nije postojao Prvi Srpski Rat. Možda i jeste, jer je u gradonačelnikovoj glavi ostalo da je S. Milošević vodio taj "prvi" srpski rat u kojem je izginulo na stotine hiljada nevinih ljudi.
  • Ime: Nije nikakav problem