Responsive ThemeForest Wordpress Theme Avada bigtheme.net/wordpress/themeforest/323-avada BIGtheme.net

Typography

Ocena korisnika:  5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 

7. april 2018.

Brojni programi na Trgu srpskih ratnika: predstavljanje moto disciplina, motocikala i kvadova, rok koncert «Krstaša », podela poklona, degustacija napitaka, obeležili su ovu prazničnu subotu Kraljevčanima

U saradnji sa AMSK GTC „Rasing Kraljevo“, Turistička organizacija Kraljeva organizovala je danas na Trgu srspkih ratnika manifestaciju posvećenu promociji aktivnog turizma i adrenalinskih sportova. Kraljevčani su imali priliku da upoznaju sve takmičare ovog kluba, koji su na svojim takmičarskim, maloserijskim motociklima demonstrirali vožnju i atraktivne skokove. Najboljima su dodeljene nagrade za prethodno postignute rezultate, a danas su promovisani i novi dresovi članova ovog kluba za predstojeća takmičenja u ovoj godini. Događaj je otvorio član Gradskog veća, resorno zadužen za sport, Ivan Bunardžić, koji je izrazio zadovoljstvo što mu je pripala čast da u gradu na Ibru otvori prvu manifestaciju te vrste u Kraljevu.

- Ovo je pravi primer odlične saradnje između naše Turističke organizacije i lokalnog sportskog udruženja koje se trudi da sport približe  i najmlađima, uključujući i decu sa posebnim potrebama i koje je uložilo maksimalno sve svoje resurse i zaslužilo podršku grada – istakao je Bunardžić.

Prema rečima Dejana Jablanovića, predsednika AMSK GTC «Rasing» i današnji događaj deo je velikog projekta koji će, napokon, biti realizovan ove godine – otvaranje Centra za adrenalinske i ekstremne sportove u Žiči – Moto kros staze Trešnjari.

- Moto kros klub iz Žiče počeo je sa tri, a sada imamo već 19 takmičara, koji nižu uspehe od Sombora do Leskovca, takmičeći se u šampionatu države – kaže Jablanović, napominjući da su oni jedini klub u Srbiji koji ima takmičare u svim disciplinama ovog sporta.

U pitanju je jedan od skupljih sportova koji u srbiji doživljava ekspanziju, a Jablanović ističe da njihova ideja i jeste bila da omoguće svim ljubiteljima ovog sporta da imaju školu moto krosa, vožnje kvadova i ekstremnih disciplinama, pa tri motocikla u klubu sada služe upravo za početnike.

- Roditelji koji nemaju sredstava da detetu kupe motor, mogu da dođu kod nas i da vide ima li dete afinitete ka ovom sportu – pojašnjava Jablanović i dodaje da su oni uložili više od 3,5 hektara sopstvenog imanja, napravili moto kros stazu i Centar adrenalinskih sportova i da već treću godinu imaju dobru saradnju sa lokalnom samoupravom, a sada i sa Turističkom organizacijom, sa kojom su do sada izlagali na dva sajma.

Okupljenima obratila i direktorka Turističke organizacije Ana Mirosavljević koja je istakla potencijale Kraljeva za razvoj ekstremnog turizma i dobar rad GTC «Racing Kraljevo», koji je doprineo upotpunjavanju turističke ponude grada na Ibru, koji sada pored paraglajdinga, raftinga, planinskog biciklizma  alpinizma, ima i moto trke.

Direktor Regionalne privredne komore Moravičkog i Raškog okruga Zvonko Tufegdžić navodi da oni poslednjih godina prate aktivnosti ovom moto kluba i pokušavaju da pomognu kroz sponzorstva privrednika.

- Insistiramo da oni koji se bave proizvodnjom maziva, oni koji se bave turizmom i hotelijerstvom pomognu dalji razvoj ovog sporta – poručio je Tufegdžić.

Uz predstavljanje moto disciplina, motocikala i kvadova, na Trgu srpskih ratnika priređen je i rok koncert kraljevačke grupe «Krstaši», degustacija energetskih napitaka, a neki od prisutnih dobili su i simbolične poklone.

Ostavite komentar

Sva polja označena * su neophodna

0 Comments