SLEDEĆE NEDELJE–KNEŽEVIĆ U KRALJEVU

12. decembar 2016.

Dragan Mitrović, predsednik Inicijative za prava radnika, posle današnjih razgovora sa ministrom privrede, o planu Vlade Srbije za isplatu potraživanja radnika preduzeća koja su bila u restrukturiranju

Delegacija Inicijative za prava radnika u Beogradu je danas razgovarala sa ministrom privrede Goranom Kneževićem, državnim sekretarom Draganom Stevanovićem i pomoćnikom ministra privrede za privatizaciju  i stečaj Draganom Ugričićem.

Informisani smo da su oni doneli plan za isplatu potraživanja radnika preduzeća u restrukturiranju, idu po veličini. Javljeno nam je da će u četvrtak, 14. decembra, u Kraljevo doći komisija od 12 članova, čiji će zadatak biti da preispita potraživanja radnika „Fabrike vagona“, a onda da to prezentira ministru Kneževiću, koji će početkom naredne sedmice na naš zahtev doći u Kraljevo da ispriča bivšim radnicima svih preduzeća koji su se „fabrikantima“ pridružili u protestu kakve su mogućnosti države da reši problem potraživanja radnika i kojom dinamikom – rekao je za portal Krug, po povratku iz Beograda – Mitrović.