BERANOVAC ĆE DOBITI AMBULANTU

27. decembar 2016,

Ambulanta Doma zdravlja biće u delu u “Norveške kuće”, donete i odluke koje će rešiti administrativne probleme vlasnicima montažnih kuća izgrađenih posle zemljotresa

Pored predloga za dopunu dnevnog reda i amandmana, na petnaestoj (vanrednoj) sednici Gradskog veća razmatrana je i saglasnost na davanje dela prostora u „Norveškoj kući“ na Beranovcu Domu zdravlja Kraljevo, koji će Dom zdravlja iskoristiti za formiranje ambulante za žitelje Beranovca, Jovca, Kovanluka, Metikoša i Dragosinjaca.

Smatram da ćemo na ovaj način uspeti da rešimo pitanje primarne zdravstvene zaštite građanima ovih mesta – da će oni imati ambulantu koja im je mnogo bliže i da ćemo uspeti da rasteretimo ambulantu u Ribnici – rekao je gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

Gradski većnici danas su razmatrali i Predlog zaključka o davanju saglasnosti na predlog ugovora o zajedničkoj izgradnji individualnog stambenog objekta (montažne kuće izgrađene radi otklanjanja posledica zemljotresa).

Gradonačelnik je istakao da je postojao veliki problem da građani, koji su posle zemljotresa dobili montažne kuće, a izgradili ih na placevima koji nisu isti oni gde su se nalazile njihove prethodne kuće i drugi stambeni objekti, nisu mogli da prijave prebivalište.

Upravo iz tog razloga doneli smo jednu odluku u svetlu ozakonjenja nelegalnih objekata koja će doprineti da i ovi ljudi ostvare svoja prava – objasnio je Terzić.

Na sednici Gradskog veća doneta je i odluka o rasporedu korišćenja stare i nove hale sportova. Predsedavajći Gradskog veća rekao je da se do sada u medijima često govorilo uglavnom o tome koliko grad Kraljevo izdvaja novca u budžetu za sufinansiranje programa rada sportskih klubova, udruženja i organizacija.

Veoma je značajno da mi sportskim klubovima, udruženjima i drugim sportskim organizacijama potpuno besplatno, bez ikakve nadoknade, ustupamo na korišćenje halu sportova u određenim terminima koje smo sada usvojili. Radi se o još jednoj vrsti pomoći, koja uopšte nije mala ako uzmemo u obzir troškove zagrevanja, utroška električne energije i druge troškove koje imamo u staroj i u novoj hali sportova – ocenio je Terzić.