POKLONI ZA MALIŠANE U BOLNICI

29. decembar 2016.

Mališane na Dečjem i odeljenju Dečje hirurgije Opšte bolnice, u susret praznicima, obišli igrači kluba američkog fudbala „Kraljevske krune–Royal Crowns“ i sa Deda Mrazom podelili paketiće.  

Prema rečima predsednika „Kraljevskih kruna“ Srđana Ćosića, pored toga što su svi mališani koji se trenutno nalaze na odeljenjima dobili paketiće, klub će doneti još poklona s obzirom na to da se zbog pojave gripa broj dece svakodnevno menja. U ovogodišpnjim paketićima, pored igračaka i slatkiša, ima i odevnih predmeta i higijenskog pribora.

Drago mi je da smo i ove godine bili u prilici da decu koja će praznike provesti u bolnici umesto kod kuće, obradujemo. Zahvaljujem prijateljima iz inostranstva koji su nam, preko našeg Kluba prijatelja dece, i ove godine donirali paketiće – rekao je Ćosić i istakao zadovoljstvo što im se ove godine u akciji priključio i grad Kraljevo.

Gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić je zahvalio „Kraljevskim krunama“ na organizovanju akcije dodele paketića našim malim bolesnim sugrađanima i pozivu da im se pridruži. Grad je obezbedio knjige za dečju biblioteku koja se nalazi na Odeljenju hirurgije. 

Nadam se da će naši klinci i klinceze iskoristiti vreme u bolnici da ne misle na bolest, već da pročitaju neku korisnu knjigu. Veoma mi je drago da je jedan sportski klub shvatio značaj humanosti, da treba da podele ono što imaju sa ovom decom. Istovremeno, nadam se da će deca, kroz ovakav način socijalizacije i sticanje ovakvih navika, postati dobri ljudi – poručio je gradonačelnik Kraljeva.

Direktor Opšte bolnice „Studenica“ Zoran Mrvić zahvalio je igračima američkog fudbala, vernim donatorima, koji pomažu i tokom cele godine, kao prilikom preseljenja u internistički sektor. Kako je istakao, zahvaljujući donaciji knjiga od grada, upotpunjena je biblioteka na Odeljenju hirurgije, formirana donacijama Narodne biblioteke i đačkih parlamenata.

izvor: www.kraljevo.org

           

 

1 komentar za naslov “POKLONI ZA MALIŠANE U BOLNICI

  1. . Bravo Krune! Vi ste verovatno najsiromašniji, ali očigledno najhumaniji sportski klub u Kraljevu.

Comments are closed.