RADOJKO JANIĆ PREDUZETNIK GODINE

24. februar 2017.

Osnivač “Radijator inženjeringa” će, kao dobitnik nagrade Preduzetnik godine za 2016. koju dodeljuje revizorsko-konsultantska kuća “Ernst i Jang” (E&Y), u junu predstavljati Srbiju na izboru “Svetskog preduzetnika godine” u Monte Karlu

Na sinoćnjoj svečanosti u Beogradu, pobednika je proglasio direktor Razvojne agencije Srbije Željko Sertić, koji je rekao da Vlada Srbije nastavlja da podržava preduzetnike bez kojih nema ekonomskog razvoja zemlje.

Zahvaljući se na nagradi, Radojko Janić je, vidno uzbuđen, rekao da će pokušati da to uzbuđenje pretvpri u veliku radost i ponos što je baš on sa svojom porodicom I svoja 402 radnika dobio veliko priznanje koje će im, kako je istakao, dati još više poleta u narednim godinama I decenijama, jer planiraju da traju I da daju još bolje rezultate.

Želimo da osvojimo još veća tržišta, ne samo u Evropi, Rusiji i Engleskoj, već i na Dalekom Istoku, Americi i Čileu – rekao je Janić, posebno se zahvalivši žiriju zbog toga što su u njemu bile kolege preduzetnici.

Svim svojim ostalim kolegama-preduzetnicima poželeo je da i oni jednog dana budu na njegovom mestu.

Kraljevačko preduzeće “Radijator-inženjering” bavi se montažom i održavanjem centralnog grejanja i proizvodnjom kotlova za biomasu koje izvozi na tržište Evropske unije i Rusije I postoji već četvrt veka.

Za nagradu Preduzetnik godine bila su prijavljena 32 kandidata iz 29 kompanija u Srbiji koje zapošljavaju više od 1.500 ljudi, a u 2016. godini su imale ukupne prihode od preko 100 miliona evra, 60 odsto više nego 2012. godine.

Žiri je ocenjivao preduzetnički duh, finansijske pokazatelje, strategijsko usmerenje, prisustvo na medjunarodnom ili regionalnom tržištu, inovativnost i lični integritet.

Radojko Janić će u junu predstavljati Srbiju na izboru “Svetskog preduzetnika godine” u Monte Karlu.

Priznanje u kategoriji “Brzorastući preduzetnik godine” dodeljeno je Dušku Radoviću, vlasniku preduzeća “Tranfera” iz Beograda koja se bavi transportom i logistikom, a “Inovativni preduzetnik godine” su Snežana i Uroš Đorđević vlasnici firme “Agrounik” iz Beograda, koja se bavi inovativnom proizvodnjom i istraživanjem u biotehnologijama.

Kompanija EY je u Srbiji peti put dodelila nagradu “Preduzetnik godine”, koja je ustanovljena pre 30 godina, a dodeljuje se u više od 50 zemalja.

Za prethodnih pet godina u programu “Ernst i Jang” Preduzetnik godine u Srbiji učestvovalo je oko 120 kompanija koje zapošljavaju više od 11.000 ljudi.

Na ovom linku na društvenoj mreži FB možete pogledati snimak dodele nagrada koji je sinoć uživo emitovao “E&Y”  https://www.facebook.com/EYCareersSrbija/videos/1299225350162212

1 komentar za naslov “RADOJKO JANIĆ PREDUZETNIK GODINE

Comments are closed.