BIĆE JOŠ VREMENSKIH NEPOGODA

24. maj 2017.

Posle jakog nevremena, koje je juče popodne zahvatilo Vitanovac, Milavčiće i Stubal, gde je grad uništio useve, nadležni najavljuju slične vremenske nepogode i narednih dana na području Zapadne Srbije

U poslepodnevnim satima juče popodne jako nevreme iz pravca Mrčajevaca, preko Kotlenika, zahvatilo je Vitanovac, Milavčiće, Stubal i ostala mestanizvodno niz Moravu, a jak grad padao je tridesetak minuta. Prema rečima Radoice Kočovića, načelnika Sektora za vanredne situacije u Kraljevu, grad je naneo velike štete usevima u tom kraju. 

.

Bujične vode prodrle su u podrumske prostorije jednog domaćinstva, odakle su vatrogasci-spasioci vodu brzo iscrpili, a u drugom domaćinstvu voda nije prodrla u objekat, već je ispunila depresiju u dvorištu, odakle se nakon dva sata povukla sama od sebe, pa nije bilo potrebe da se interveniše – naveo je Kočović.

On je dodao da, prema najavama meteorologa i danas, ali i tokom narednih dana, može da dođe do pojave lokalnih vremenskih nepogoda.

Na kojim lokacijama će se to dogoditi, teško je sada predvideti, ali Zapadne Srbija treba da se spremi za slične vremenske uslove i narednih dana – pojasnio je Kočović.