PRIJEM ZA JANIĆA KOD GRADONAČELNIKA

22. jun 2017.

Napraviti uspešnu kompaniju od male radionice sa troje zaposlenih izvanredan je uspeh i zato je „Radijator inženjering“ ponos Kraljeva, rekao je za superfinalistu EY izbora za Svetskog preduzetnika godine u Monte Karlu, gradonačelnik Terzić

Gradonačelnik Kraljeva bio je poslovno odsutan protekle sedmice kada se u naš grad, iz kneževine Monako, sa peharom superfinaliste ovog prestižnog svetskog takmičenja vratio Radojko Janić, koji je „Radijator inženjering“ osnovao dalekog 1. aprila 1991. godine.

– Pričali smo i o drugim superfinalistima, od kojih je većina uspela da nastavi porodični posao i da uveća profit, ali mislim da je uspeh čoveka koji je uspeo da ni od čega napravi nešto,kao što je to uradio naš sugrađanin, sasvim poseban – istakao je Terzić.

On je dodao kako je osnivač „Radijator inženjeringa“ uspeo da ostvari pravi uspeh koristeći ideje, rad i znanje.

Radojko Janić, koji je prošle nedelje ispričao sve o svom „pohodu“ na Monte Karlo, danas je obelodanio da je jutros obavešten da je predložen za stručnog saradnika i mentora učesnicima takmičenja u kneževini Monako za Svetskog preduzetnika godine 2018.

Takođe, od strane međunarodne revizorsko-konsultantske kuće EY Srbija obavešten sam da ću biti u žiriju za izbor Preduzetnika godine u Srbiji naredne godine – rekao je Janić, ocenjujući da je sve to priznanje da je Kraljevo i Srbiju u Monte Karlu nedavno  dostojno reprezentovao u društvu svetskih privrednika od kojih neki imaju firme stare po čitav vek i desetine hiljada radnika.

Na današnjem sastanku kojem je prisustvovao i Aleksandar Nestorović, direktor Javnog preduzeća za uređenje građevinskog zemljišta, bilo je reči i o infrstrukturnim problemima koji muče ovo uspešno kraljevačko preduzeće. U pitanju je pristupna saobraćajnica, jer posle izgradnje kružnog toka na skretanju za Grdicu sa Ibarske magistrale, vozila koja izlaze iz industrijske zone u Grdici, nemaju mogućnost direktnog uključivanja na magistralu.

– Grad Kraljevo je prošle godine izdvojio sredstva za izgradnju odgovarajuće pristupne saobraćajnice, ali je sada neophodno pribaviti saglasnost na projektnu dokumentaciju, a ja se nadam da ćemo je od Železnica Srbije dobiti u narednih nekoliko dana – istakao je Terzić.

On je rekao da je bilo reči i o problemu pranja ulica koje se nalaze na višoj koti u odnosu na objekte „Radijator inženjeringa“ i otpadu koji se sa ulice sliva.

Nastojaćemo da se čišćenje nastavi i u Ulici Živojina Lazića Solunca, gde je njihova Upravna zgrada, a postoji i problem nedostatka saobraćajne signalizacije ka toj ulici, zbog čega mnogi prave saobraćajne prekršaje, što ćemo takođe probati da rešimo – poručio je Terzić.

Radojko Janić nije krio zadovoljstvo što je od direktora JP za uređenje građevinskog zemljišta dobio potvrdu da će obećana saobraćajnica uskoro biti završena.