PREMINULA SNEŽANA ČEKANOVIĆ

23. jun 2017.

Nekadašnja novinarka, koja je karijeru započela u«Ibarskim novostima», bila urednik na Radio Kraljevu i Televiziji Kraljevo, u kojima je, kao i u Dopisništvu RTS-s ostavila neuzbrisiv trag preminula je danas u Kraljevu, u svojoj 65-oj godini

Snežanu Čekanović Kraljevo će pamtiti po britkom peru, profesionalnom odnosu prema poslu i kolegama i, nadasve, po ogrpmnoj ljubavi koju je imala za novinarstvo. Nije postojao sagovornik do kojeg nije mogla da dođe i da ga «izrešeta» pitanjima.

Snežana je rođena u Kraljevu 1953. godine, gde je završila osnovnu i srednju školu, a Fakultet političkih nauka završila je u Beogradu.

Karijeru je, po povratku sa studija počela u kraljevačkim «Ibarskim novostima», gde je bila urednik novinskih rubrika. Bila je potom i urednik na Radio Kraljevu, a onda i urednik informativnog programa Televizije Kraljevo. Pet godina, pre odlaska u invalidsku penziju, provela je na mestu novinara u Dopisništvu Radio Televizije Srbije u Kraljevu.

Bila je voljena supruga svog Zorana, mama Lazaru i Olgi, a u penziji se najviše radovala druženju sa svojim unucima.

Snežana Čekanović biće sahranjena sutra u 12 časova na Starom kraljevačkom groblju, kada će se od nje poslednji put oprostiti rođaci, prijatelji, kolege i svi oni koji su je voleli i poznavali.