DIJALOG MLADIH IZ CELOG SVETA

24. jun 2017.

Na Forumu „iVolga ’17“, osmišljenom da pokaže inostranim gostima razvijenu i gostoprimljivu Rusiju na primeru Samarske oblasti (Rusija), učestvovala i desetočlana delegacija mladih Kraljevčana

Desetočlana delegacija mladih Kraljevčana, uz više od 2.000 mladih iz Rusije, i gostujućih zemalja – Crne Gore, Makedonije, Hrvatske, Austrije, Nemačke, Francuske, Poljske, Indije, Gane, Kine, Litvanije, Ukrajine, Moldavije, Azerbejdžana, Albanije, Velike Britanije, Belgije, Meksika, Brazila, učestvuje na desetodnevnom petom, jubilarnom Omladinskom forumu Federalnog okruga Volga pod nazivom „iVolga ’17“ na teritoriji Samarske oblasti, koji se danas završava. 

Organizatori Foruma su Uprava guvernera Samarske oblasti i Vlada Samarske oblasti, uz podršku Kancelarije opunomoćenika predsednika Ruske Federacije pri Federalnom okrugu Volga i Federalne agencije za pitanja mladih. 

https://www.youtube.com/watch?v=tlln1xvx-iw

Osnovni ciljevi Foruma su formiranje patriotske svesti, vrednosti i navika inovacionog razmišljanja, razvijanje inovacionih tehnologija u sferi omladinske politike, stimulisanje projektne aktivnosti mladih ljudi, stvaranje pozitivne prakse socijalnog dizajna.

Forum promoviše dijalog i kulturu mladih iz različih zemalja. Program je osmišljen tako da pokaže inostranim gostima razvijenu i gostoprimljivu Rusiju na primeru Samarske oblasti. Obuhvata nekoliko blokova: obrazovni, ekskurzioni, blok okruglog stola, panel diskusije o aktuelnim temama iz oblasti međunarodne saradnje, koje naročito privlače pažnju kako učesnika, tako i medija i javnosti.

Program obuhvata svakodnevna predavanja predstavnika gostujućih delegacija, tematski rad po smenama i po delegacijama, ekskurzije odnosno obilaske izložbi, fabrika, samarskog Univerziteta, obilazak istorijskih znamenitosti Samare, plovidbu Volgom, kao i industrijskog kompleksa i Univerziteta u Toljatiju i Muzeja „lade“, a tu su i nadmetanja u fudbalu i odbojci. Za kraj je predviđeno sumiranje rezultata i dodela poklona i suvenira, kao i svečano zatvaranje – ceremonija sa potpisivanjem zajedničkog saopštenja o druženju učesnika Foruma u prisustvu počasnih zvanica.

Uz mlade Kraljevčane, predvođene koordinatorom Kancelarije za mlade Nikolom Radevićem, na daleki put, dug 3.300 kilometara, išla je i zvanična delegacija grada Kraljeva.https://www.youtube.com/watch?v=HJETmtOhvnM  

Po pozivu organizatora – da budu počasni gosti ovogodišnjeg Foruma „iVolga ’17“, u cilju stvaranja novih međunarodnih veza, delegaciju iz grada Kraljeva činili su gradonačelnik Predrag Terzić, predsednik Skupštine grada Kraljeva Nenad Marković, član Gradskog veća grada Kraljeva zadužen za zaštitu životne sredine i omladinsku politiku Vladimir Lazarević, predsednik Saveta za poljoprivredu grada Kraljeva Dragan Čorbić. 

izvor: www.kraljevo.org

 

 

1 komentar za naslov “DIJALOG MLADIH IZ CELOG SVETA

Comments are closed.