„DA SE PLAŠIMO, NE BISMO IŠLI NA IZBORE“

1.april 2016.

Aktivisti Lokalnog fronta tvrde da ih svakodnevni pritisci i pretnje neće pokolebati i ukazuju na nelegalne radnje nekih stranaka u prikupljanju potpisa

Svakodnevni pritisci i pretnje ne utiču na nas, pa bih zamolio pojedince iz vladajuće koalicije da se manu telefona i zvanja, poručujući im: „Da smo vas se plašili, ne bismo ni izlazili na izbore“, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Branislav Seničić, aktivista Lokalnog fronta.

On je dodao da posao policije, kako je rekao, nije da čuva plakate sadašnje vlasti, već da sankcioniše lepljenje plakata na mestima koja za to nisu predviđena. Seničić je i građane podsetio da se potpisivanje za podršku listama obavlja u prisustvu ovlašćenog notara, ali da je većina lista skupljana „blanko“, po raznim restoranima ili „od vrata do vrata“, zbog čega su u prekršaju i građani, i stranke, i notari koji su takve spiskove prihvatili.

„Svako ko vam je tražio podatke iz lične karte telefonom, usmeno, ili na ulici, već vas je prevario i falsifikovao vaš potpis, a takvi se neće promeniti ni posle izbora, jer prevaranti ostaju prevaranti, pa zato dobro razmislite koga ćete zaokružiti 24. aprila“, rekao je Seničić.

U Lokalnom frontu kažu da su ih zvali predstavnici većine stranaka vladajuće koalicije.

„Tražili su da im ne prelepljujemo plakate, pitali da li njihovi plakati mogu da stoje tri dana, pa naši jedan dan, a išlo je i do pretnji kako je bolje da bude tako, nego da bude drugačije“, tvrdi Seničić.

Juče su, kažu, imali i posetu predstanika Agencije za borbu protiv korupcije.

„Zanimljivo je da su došli baš nas da proveravaju, da vide ko nas finansira, koliko imamo plakata, ko stoji iza nas“, navode.

Interventna policija je, tvrde u Lokalnom frontu, nekoliko puta i legitimisala njihove aktiviste kada su lepili plakate na dozvoljenim mestima, ali preko plakata Srpske napredne stranke.