NOVA PASARELA DO 14. OKTOBRA?

9. avgust 2017.

Iako je rok za završetak radova na pešačkom mostu preko pruge, između glavne autobuske i železničke stanice u Kraljevu – 90 dana, očekuje se da će pasarela moći da bude puštena u rad uoči obeležavanja godišnjice na Groblju streljanih

Četiri godine svako ko je prelazio preko pešačkog mosta na kraju parka kod železničke stanice u Kraljevu – činio je to na svoju odgovornost, jer je bio zabranjen za upotrebu.  Most su, za to vreme, prelazili oni koje posao ili školske obaveze vode u taj deo grada ili su se, pak, odlučivali za drugu nebezbednu varijantu – prelazak preko šina. Od jeseni, na ovom mestu biće nova pasarela, za čiju izgradnju je iz gradskog budžeta izdvojeno 14 miliona dinara. Od stare pasarele biće sačuvani samo noseći stubovi, za koje je ocenjeno da su kvalitetni.

Sada je u toku demontaža stare pasarele, posle čega će biti započeta izgradnja nove čelične konstrukcije. U novi pešaćki most biće ugrađeno 50 tona čelika, pa se očekuje da će konstrukvija biti sasvim bezbedna narednih decenija.

Prema rečima Aleksandra Nestorovića, direktora Javnog preduzeća za upravljanje građevinskim zemljištem, krajnji rok za radove koje izvodi kraljevačko preduzeće “Amiga” je 23. oktobar, odnosno 90 kalendarskih dana.

To je devet dana posle godišnjice obeležavanja 14. oktobra, ali imamo obećanje izvođača radova da će se potruditi da do tog datuma pasarela može da bude stavljena u funkciju kaže Nestorović.

Prvobitno je postojao plan izgradnje i jednog podzemnog prolaza kod glavne železničke stanice u Kraljevu, ali se od toga odustalo zbog podzemnih voda.

One thought on “NOVA PASARELA DO 14. OKTOBRA?

  1. . Kakve podzemne vode? Podzemni prolaz je “ucrtan” još u projektu za Spomen park, ima tome već 40 i više godina. Ne podzemne vode, već lenjost i nebriga i trošenje opštinskih (gradskih) para za plate armeije nepotrevnih činovnika. Na Groblju streljanih, kako se sada zove, pasu konji,i  krave, ruše se ograde, koje su nekada postojale… Ako su postojale.

Comments are closed.