BOLNICAMA POMOĆ ZA 1,4 MILIONA DOLARA

9. avgust 2017.

I kraljevačka bolnica našla se na spisku bolnica (osim u gradu na Ibru još i u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu), koje će, preko Fondacije princeze Katarine dobiti medicinsku opremu u vrednosti 1,4 miliona dolara

Fondacija princeze Katarine obezbediće medicinsku opremu u vrednosti od 1.400.000 dolara za bolnice u Beogradu, Novom Sadu, Zrenjaninu i Kraljevu. Kako se navodi u saopštenju Kraljevskog dvora, princ Aleksandar i princeza Katarina bili su gosti na humanitarnom događaju u Čikagu, na kom su prikupljana sredstva za podizanje svesti o potrebama globalne zdravstvene zaštite.

Osim toga, na humanitarnoj večeri prikupljana su i sredstva za isporuku medicinske opreme i sredstava za zdravstvene radnike i pacijente u Srbiji.

Humanitarnu veče, navodi se, organizovao je C.U.R.E Projekat, a direktor tog projekta Daglas Džekson izrazio je zadovoljstvo što su uz pomoć princeze Katarine prikupljena sredstva koja će pomoći zaštiti zdravlja u Srbiji.

Princeza Katarina je rekla da u Srbiji 40 bolnica pruža negu za oko devet miliona stanovnika.

– Pacijentima, porodicama i deci je potrebna pomoć da bi imali odgovarajuću zdravstvenu zaštitu i nadu – rekla je ona.

Projekat C.U.R.E. je međunarodna organizacija za pružanje pomoći, sa sedištem u Denveru.

Od 1987. godine, ova organizacija je prikupila oko 550 miliona dolara u opremi i medicinskim programima za pomoć siromašnima u 134 zemlje.

U aprilu prošle godine, Fondacija princeze katarine je Opštoj bolnici “Studenica” u Kraljevu donirala putnički automobil Fiat 500L vredan 10.500 evra, kupljen zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn Kanada, koji je pod princezinim pokoviteljstvom

izvor: Tanjug