INFRASTRUKTURNI RADOVI U MZ

11. avgust 2017.

Na današnjoj sednici Gradskog veća usvojene su i inicijative za izmene I dopune Programa građevinskog zemljišta koje se tiču radova na fekalnoj i vodovodnoj kanalizacionoj mreži i mreži javne rasvete u mesnim zajednicama

To je nešto, što je jako potrebno, i što je  neophodno uraditi u tim mestima. Svi, nažalost, znamo da su potrebe veće od mogućnosti grada, a mi se trudimo da sa onim sredstvima kojim raspolažemo, raspolažemo domaćinski, da ih usmeravamo tamo gde je najpotrebnije i da u svakom mestu rešimo poneki od problema, istakao je nakon sednice Gradskog veća gradoačelnik Kraljeva Predrag Terzić.

On je pojasnio da je to “negde vodovod, negde je u pitanju kanalizaciona mreža, kod nekih rasveta, asfaltiranje puteva, unutar jednog urbanističkog plana i van njega“.

Problem vode u Tavniku, podsetio je on, postoji već godinama, ali tamo su postojali nerešeni imovinsko-pravni odnosi među komšijama.

Neretko građani sami ne žele da prihvae nešto što je njima u interesu. Projekat je završen, a mi se trudimo da kroz obilaske privrednika shvatimo koje probleme imaju i da te probleme rešavamo, onoliko koliko smo u mogućnosti. Na ovaj način pomažemo i firmi “Korali” iz Konareva u izgradnji javne rasvete do njihovog pogona. Ovo preduzeće proizbodi urbani mobilijar za gotovo celu Srbiju, a zapošljava Kraljevčane – kaže Terzić.

On je najavio da će narednih dana započeti i drugi radovi na zahtev privrednih subjekata. Grad ima projekata koji se trenutno završavaju, a građani su nedovoljno informisani o njima. U pitanju su: severni krak obilaznice u koji se ulaže 103 miliona dinara, pasarela, izgradnja ritejl centra kod Nove Hale sportova i staza koja do njih vodi sa Ibarskog mosta.

Opredelili smo sredstva i za asfaltiranje, jedan će voditi do poljoprivredne parcele na kojoj se u Oplanićima gaje jabuke. Trudimo se da subvencionišemo i one koji se bave poljoprivrednom delatnošću, i one koji imaju proizvodne kapacitete, i one koji se bave etno-turizmom – ističe Terzić, napominjući da to znači da grad osluškuje potrebe građana.

BIĆE JOŠ SMENA U GRADSKOJ UPRAVI?

Posle smene Miloša Petrovića, načelnika Gradske uprave u Kraljevu, smenjeno je još nekoliko rukovodećih ljudi, a nezvanično se govori da će smena – biti i narednih dana

Zamoljen da prokomentariše to što su posle Miloša Petrovića, načelnika Gradske uprave u Kraljevu, smenjeni i Zoran Radosavljević, šef Odeljenja za upravljanje imovinom i informacione tehnologije, kao i Ljiljana Jemuović, šef Odseka za zaštitu životne sredine, gradonačelnik Kraljeva rekao je da su “smenjeni oni koji nisu hteli da rade”. On je dodao i da “ne bi žurio sa takvim pitanjem”, aludirajući time verovatno na to što će, kako se nezvanično komentariše, smena u Gradskoj upravi – biti još.

1 komentar za naslov “INFRASTRUKTURNI RADOVI U MZ

  1. . Radeći sa administracijama Srbije, ali i različitih zemalja Evrope, a posebno sa Evropskom Komisijom, mislim da imam pravo da kažem da Ljilja Jemuović pripada krugu obrazovanih i vrednih državnih službenika koje Kraljevo ima. Prečesto potcenjujemo našu administraciju pripisujući joj odgovornost za rad političara koji administraciji određuju zadatke. Mislim da sam kvalifikovan da kažem da Srbiji, nažalost, nedostaju obrazovani i vredni političari. Sa druge strane, moramo da priznamo da iz nekog naroda i ne mogu da poteknu političari koji su mnogo bolji od naroda samog.
    [list][*]Ime: prof. dr Zlatan Šoškić[/list]

Comments are closed.