ZAPLENJENE CIGARETE

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u akciji usmerenoj na suzbijanje sive ekonomije, na teritoriji Beograda, Kraljeva i Sremske Mitrovice, zaplenili su 31.627 boksova različitih vrsta cigareta, bez akciznih markica i prateće dokumentacije.

Zaplenjene cigarete, čija se vrednost procenjuje na oko 50 miliona dinara, pronađene su u najvećem broju u iznajmljenim magacinima na više lokacija u Beogradu, a jedan deo je pronađen prilikom transporta u teretnom vozilu, u specijalno napravljenom bunkeru.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su prethodnih dana, u više odvojenih akcija na suzbijanju finansijskog kriminala i korupcije, koje su posebno vezane za zloupotrebe službenih položaja u državnim organima, uhapsili 56 osoba zbog postojanja osnova sumnje da su u periodu od 2008. godine do danas počinili više korupitivnih krivičnih dela. Među njima su I petorica radika JP “Šume Goč”, koji su osumnjičeni da su tokom ove godine iz državne šume kojom gazduje preduzeće ”Šume Goč“, u više navrata, jednom preduzeću iz Kraljeva prodali  četinarske stubove za bandere i druge vrste sortimenata za 1.870.000 dinara