SREĆA JE ZDRAVLJE

24. maj 2016.

Merkur na Drugom Wellness i Spa festivalu – prirodni faktor u kombinaciji sa vrhunskom medicinom

Prezentacija kreativno osmišljenih programa zdravlja u Specijalna bolnica za lečenje i rehabilitciju “Merkur“, koja kombinuju vrhunsku medicinu i relaks sadržaje najvećeg Spa centra na Balkanu, prezentovala je svoje kreativno osmišljene programe na Drugom Wellness i Spa festivalu u Srbiji. Ovaj festival posvećen zdravlju i preventivi, održan je 21. maja, na platou ispred TC Ušće u Beogradu. Specijalna bolnica Merkur bila je deo ovog događaja, kao Ustanova koja je odavno prepoznala značaj velnes sadržaja, uvrstivši ih u svoje programe zdravlja.

 Posetioci su imali priliku da se kroz druženje sa Merkurovim timom informišu o spa sadržajima, uživaju u masažama, degustiraju proizvode Merkurove kuhinje. Festival je ove godine imao poseban humani cilj – borbu protiv dijabetesa, pa je lekar Merkura, kao najreferentnije ustanove u Evropi, kada je tretman dijabetesa u pitanju, razgovarao sa posetiocima, dajući im savete i stručne konsultacije. Brojni gosti i prijatelji Merkura, bili su prisutni toga dana, kako bi psetiocima preneli deo svog  iskustva iz “Rimskog Izvora”, a  Suzana Mančić i pevačica Jellena, samo su neki od njih.

 Kada je u Merkuru 2005. godine otvoren Velnes centar „Fons Romanus“, započeta je revolucija u konceptu banjskog lečenja, obzirom da je to bio prvi Velnes centar u banjama Srbije. Gosti Merkura su tada dobili kompletnu zdravstvenu uslugu – vrhunsku medicinu i kvalitetnu relaksaciju.

Danas, deset godina kasnije Merkur je otvaranjem Spa centra „Rimski Izvor“ ponudio uslugu po kojoj će se u budućnosti prepoznavati i Vrnjačka banja i Srbija. „Rimski izvor“ u svom sastavu ima pet savremenih centara i proglašen je za zvanično najbolji zdravstveni Spa centar na Balkanu. Gostima Merkura je omogućeno da na jednom mestu uživaju u blagodetima mineralne vode, mineralnog lekovitog blata, estetskoj medicini, antiejdžin programima, širokoj lepezi masaža, tretmanima lica i tela, i velnes uslugama kao što su sauna park, knajpov potok, vrnjačka plaža, slana pećina, tepidarijumi, lakonijumi, hladni sadržaji i brojne vodene atrakcije.

Drugi po redu Wellness & Spa Fest, čiji je fokus bio na afirmaciji zdravih životnih stilova i inspiraciji na promene koje doprinose telesnom, duhovnom zdravlju i sreći ljudi svih životnih doba, održan je uz lajtmotiv “Sreća je zdravlje!”.