Kraljevu za ski lift na Goču 15 miliona dinara

19. septembar 2018.

Bespovratna sredstava za izgradnju skijaških sadržaja na planini  na planini Goč obezbeđena su iz budžeta Ministarstva trgovine, turizma i tekomunikacija, grad će obezbediti isti iznos kao i država, a rok za završetak projekta je devet meseci

Grad Kraljevo podneo je krajem jula ove godine zahtev za dodelu bespovratnih sredstava za realizaciju projekta “Izgradnja skijaških sadržaja na planini Goč”. Nakon što je Komisija za utvrđivanje predloga projekata za koje će biti odobrena bespovratna sredstva, pre svega za projekte razvoja turizma predložila da grad Kraljevo dobije 15 miliona dinara za realizaciju projekta, gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić potpisao je ugovor sa Ministarstvom trgovine, turizma i telekomunikacija kojim se sredstva odobravaju za izgradnju ski lifta sa pratećom opremom. Krajnji rok za završetak projekta u koji će i grad Kraljevo uložiti 15 miliona dinara, je devet meseci, što znači da bi Goč ski lift sa pratećom opremom trebalo da dobije do polovine juna 2019. godine.

Gradonačelnik Terzić podseća da je, osim ovih sredstava, Kraljevo sa Vrnjačkom Banjom i Raškom konkurisalo kod Ministarstva zaduženog za mere populacione politike. Dve opštine i grad Kraljevo dobili su ukupno 47.000.000 dinara, od čega Kraljevo 27.000.000.

Učešće grada u tom projektu je nešto više od pet miliona dinara, a novac je namenjen za opremanje vrtića na Beranovcu i za rekonstrukciju terena za košarku, rukomet i balon salu na Goču. Grad je iz tekuće budžetske rezerve izdvojio dodatnih 2,5 miliona dinara kako bi sva deca koja dolaze na Goč u školi u prirodi i na rekreativnu nastavu mogla da uživaju u novom paviljonu  Dečjeg odmarališta „Goč“, koji je prošlog meseca primio prve goste i u korišćenju novih terena – ističe Terzić.

EPS gradi podzemni dalekovod do Goča preko Sokolje,  “Telekom” postavlja optički kabal…

– Imamo započete infrastrukturne projekte, sada i novac od Ministarstva trgovine i turizma. Mislim da će Goč imati sasvim drugu sliku u odnosu na pre i da će sva kraljevačka deca ići na Goč. Sa novim kapacitetima, novim izgledom, više neće biti nijednog razloga da iko govori da je bolje ići na neku drugu planinu – poručio je Terzić.

O tužnim danima za Goč portal Krug pisao je ranije, o tome čitajte u tekstu ŽIČARA NA GOČU – JEDNA (NE)SREĆNA PRIČA i u drugom koji govori kako je i kada  GOČ OSTAO I BEZ STUBOVA STARE ŽIČARE

Nadamo se da će planini koju Kraljevčani i meštani okolnih opština vole i često su je posećivali, kako zbog zimskih radosti, tako i u drugim delovima godine, novi sadržaji vratiti nekadašnju posećenost i dovesti i one koji očekuju da ponuđeni turistički sadržaji budu dostojni prirodne lepote ove planine.

 

One thought on “Kraljevu za ski lift na Goču 15 miliona dinara

  1. . Bice kao s paviljonom!Sta drugo da se ocekuje od nesposobnih ljudi,bez znanja,zvanja,profesije i karijere.Ne zna se koji su gori,Terzicevi ili Simovici

Comments are closed.