NOVA OPREMA ZA KVALITETNIJE USLUGE

18. jul 2016.

Posle gotovo četiri decenije Služba za stomatološku zdravstvenu zaštitu Doma zdravlja Kraljevo dobila je novu opremu, ali to nije jedina investicija

Nabavka nove stomatološke opreme koštala je 3.844.000 dinara, a kupljeno je šest stolica sa pratećom opremom „Fona 1000S“. Osim u ovu, uloženo je i u opremu Službe za zdravstvenu zaštitu žena, koja je posle dvadesetak godina dobila četiri potpuno nova ginekološka stola, ukupne vrednosti 1.103. 000 dinara. Za nabavku opreme grad Kraljevo je iz ovogodišnjeg budžeta namenjenog Domu zdravlja (DZ) Kraljevo, izdvojio ukupno 4 948 000 dinara.

„Ovo je značajno, pre svega, za građane Kraljeva koji zdravstvene usluge dobijaju u ove dve službe, ali i za zaposlene, koji te usluge mogu da pruže na adekvatniji način, rekla je direktorka DZ Kraljevo, dr Mirjana Krčevinac i podsetila da je nedavno obnovljena i unifroma za sve zaposlene u ustanovi. Nove uniforme dobili su zaposleni i medicinskom, i u nemedicinskom sektoru, što se nije dogodilo za poslednjih 11 godina.

Do kraja godine biće zamenjeni prozori na zgradi Poliklinike. u Službi za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva i u Službi za zdravstvenu zaštitu žena, čime će u potpunosti biti ispoštovana dinamika trošenja budžetskih sredstava za tekuću godinu.

Tekst i foto: FB stranica ZC Studenica Kraljevo