„LIDL“ NE DOLAZI U KRALJEVO, ALI…

5. septembar 2016.

U toku su ozbiljni pregovori sa investitorom iz Češke zainteresovanim za izgradnju trgovinskog centra koji će se nalaziti u Ribnici

Krajem prošle nedelje u Kraljevu je potpisan sporazum koji definiše početne pozicije lokalne samouprave i jednog investitora iz Češke koji je zainteresovan za izgradnju trgovinskog centra koji će se nalaziti između nove Hale sportova i OMV pumpe u ulici Dušana Popovića u Ribnici.https://www.youtube.com/watch?v=NY-crNSZut8

Gradonačelnik Terzić navodi da “Kraljevo nije politički zaključan grad” i da je za nešto više od dva meseca njegovog mandata saradnja sa republikom bila jako dobra. On navodi projekte obnove sale u OŠ “IV kraljevački bataljon”, obnovu instrumentarija u Opštoj bolnici “Studenica”, kompletnu rekonstrukciju Mašinsko-tehničke škole “14. oktobar”, kao i pozitivan stav revizione komisije Ministarstva privrede da grad Kraljevo, i pored značajnih nedostataka idejnog projekta, može da aplicira kod IPA fondova za izgradnu primarne i sekundarne kanalizacione mreže, a vrednost projekta je 17 miliona evra. Takođe, Ministarstvo privrede opredelilo je 35 miliona dinara za izgradnju industrijske zone Stari aerodrom, a lokalna samouprava će izdvojiti još toliko

U narednom periodu očekujemo još investicija na školskim objektima, imamo zahteve i premaJ P “Putevi Srbije” od kojih očekujem pozitivan odgovor, ako i dalju pomoć republike u cilju rešavanja nagomilanih problema koji postoje u Kraljevu – kaže Terzić.

Inače, iako je pre tri godine tadašnji gradonačenik Kraljeva Dragan Jovanović najavio da je nemački diskontni lanac „Lidl“ zainteresovan da u gradu na Ibru otvori hipermarket i da su u toku razgovori sa predstavnicima ove kompanije oko otkupa zemljišta kod glavne autobuske stanice, danas je gotovo izvesno da Kraljevo nije na spisku gradova i opština koje će se naći u lancu prodajnih mesta „Lidla“.

Jer, kompanija „Lidl Srbija“ pozvala je danas sve zainteresovane kandidate da se prijave na konkurs za buduće rukovodioce prodavnica. Konkurs traje do 25. septembra, a prema očekivanjima više prodavnica istovremeno počeće sa radom u 2018. godini.

Poziv je namenjen svima koji imaju minimum srednju stručnu spremu, dok je iskustvo u radu sa kupcima prednost, ali ne i obavezujući uslov, navode iz kompanije.

„Onima koji prođu selekciju ponudićemo posao na neodređeno vreme i atraktivnu zaradu, uz obaveznu obuku u inostranstvu u trajanju od minimum devet meseci za koju su pokriveni svi troškovi. Nakon što zaposleni postane rukovodilac i preuzme odgovornost nad prodavnicom, dobija na korišćenje službeni automobil koji mu je na raspolaganju 24 sata i u privatne svrhe“, poručuju iz kompanije.

Kandidati se traže u gradovima u kojima “Lidl” planira da otvori svoje prodavnice, piše u saopštenju, a reč je o Beogradu, Boru, Valjevu, Vršcu, Gornjem Milanovcu, Zrenjaninu, Inđiji, Jagodini, Kikindi, Kragujevcu, Kruševcu, Leskovcu, Nišu, Novom Sadu, Pančevu, Smederevu, Somboru, Subotici, Užicu, Čačku i Šapcu.

Prodavnica u Smederevu već je završena, dok su u poodmakloj fazi i gradilišta u Zrenjaninu, Boru, Šapcu i u Ulici Vojislava Ilića u Beogradu. Početkom avgusta otpočela je gradnja na još pet lokacija: u Subotici, Novom Sadu, Nišu i dve beogradske opštine – Borči i Vidikovcu. U toku je izgradnja velikog logističkog centra u Staroj Pazovi iz koga će se ove prodavnice snabdevati.

Ko će u hipermarketima bilo kog lanca kupovati, drugo je pitanje. Jer, Kraljevo odskora nema ni bivšu “Rodu” koja se nalazila pored “Tempa”. Njeno poslovanje u gradu siromašnih ljudi bilo je, kažu, nerentabilno. Piređenja radi, daleko manji Trstenik i dalje ima svoju “Rodu”.

4 thoughts on “„LIDL“ NE DOLAZI U KRALJEVO, ALI…

  1. . Velika sramota za vlast u Kraljevu sto Lidl ne doazi mnogo manjih gradova je dobilo zeleno svetlo a da Kraljevo nije na tom spisku.Ako nista drugo bilo bi vise destina porodica zaposljeno.Velika sramota.

  2. . Veliki broj preduzeća u procesu privatizacije u Kraljevu bila su deo radnih jedinica kojima su centrale bile u Beogradu. I desilo se da je veliki broj takvih preduzeća ugašen, povukli su imovinu u centralu BG. Bilo bi pošteno da se to Kraljevu vrati, inače postaće grad gladi, ako već nije.

  3. . U gradu u kome skoro da nema nikakve proizvodnje i koji nije ni turistički interesantan nema ko ni da kupuje. Zato nije čudo što nas trgovinski lanci zaobilaze u širokom luku. Mislim da lokalna samouprava mora mnogo više pažnje da posveti razvoju proizvodnje i stvaranju uslova ne samo za dolazak novih investitora, nego i za razvoj lokalnog preduzetništva. Jedino tako će se stvoriti uslovi da mladi stručni kadrovi počnu da se vraćaju u svoj grad, da preduzetništvo postane dominantan način privredne aktivnosti i da postanemo interesantni za ulaganja i u oblasti trgovine i usluga.

  4. . PRETHODNA VLAST , ILIC I  OSTALI , USMERILI SU INVESTITORE U JAGODINU KOD PALME. ZASTO TO ONI TREBA DA KAZU. 

Comments are closed.