PODSTICAJ SEOSKOM TURIZMU

20. oktobar 2016.

Na 19 učesnika Konkursa za dodelu podsticajnih sredstava raspoređeno ukupno 7.747.500 dinara,  iz gradskog budžeta ova sredstva izdvojena prvi put

Gradskog veća usvojili su na današnjoj sednici danas predlog Komisije formirane za dodelu podtsicajnih sredstava za razvoj seoskog turizma. Na osnovu ove odluke, 19 učesnika konkursa dobilo je ukupno 7.747.500 dinara.  

Da kasnije ne bi bilo spekulacija, kakvih je bilo ranije, prilikom raspoređivanja sredstava iz budžeta udruženjima građana, želim da kažem da postoji više različitih prijava, koje su ocenjene istim brojem bodova, a da su njihovi podnosioci dobili različite sume novca. To je zbog toga što projekat jeste ocenjen istim brojem bodova, ali su podnosioci tražili različite sume novca. Onom ko je tražio manje sredstava ne možete dati više od onoga što je tražio – pojasnio je gradonačelnik Kraljeva dr Predrag Terzić.

On je dodao da su svi podnosioci zajedno tražili tek nešto više od 10 miliona dinara, zbog čega je izneo mišljenje da, kako je rekao „nema mnogo prostora da ljudi budu nezadovoljni“.

Nadam se da ćemo sledeće godine imati više prijava, da ćemo kao rezultat ove godine uloženih sredstava imati više gostiju u seoskim domaćinstvima i da će ruralna područja na teritoriji Kraljeva biti bolje promovisana – izrazio je nadu gradonačelnik.