Broj novozaraženih opada, od kovida u aprilu preminulo 66 ljudi sa teritorije Kraljeva

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji registrovano je još 1.613 osoba pozitivnih na koronavirus od 10.837 testiranih, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja od kovida je preminulo još 25 osoba, od kojih su dve sa teritorije Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 20 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 261 testirane.

Primera radi, Kraljevo je poslednjeg dana marta imalo 145 novozaraženih u jednom danu od 484 testirane osobe. Od tada do danas, za mesec dana broj novozaraženih uvećan je za 1.986.

Od 139 uzoraka brisa za obradu PCR metodom:

– 94 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati OSAM OSOBA.

– od 45 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 122 testirane osobe, koronavirus je potvrđen kod njih 12.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.879.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva preminule su, nažalost, još dve osobe od infekcije koronavirusom u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Do sada su, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminule 343 osobe. Poslednjeg dana marta broj preminulih od kovida sa teritorije Kraljeva bio je 277.

PODACI O VAKCINACIJI U KRALJEVU

Zaključno sa 29. aprilom u Kraljevu je dato ukupno  60.036 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisane su 34.040 osobe, a obe doze primilo je ukupno 25.996 građana.

Od danas – sve do ponedeljka 3. maja – nema vakcinacije, ni revakcinacije u Kraljevu, a pacijenti koji je tokom tri dana praznika trebalo da budu revakcinisani, drugi dozu vakcina primiće u ponedeljak i utorak – 3. i 4. maja.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 29. aprilom, Sinofarm vakcinu primilo je 5.969 osoba, vakcinu Fajzer – 525, a Sputnjik V – 360 građana.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 1.613 osoba pozitivnih na koronavirus među 10.837 testiranih, a od posledica infekcije preminulo je još 25 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji su, od posledica infekcije koronavirusom preminule ukupno 6.362 osobe.

Na respiratoru je, trenutno 169 pacijenata od ukupno 4.744 hospitalizovana. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 67 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 356 novozaraženih koronavirusom, u Novom Sadu 115, u Kragujevcu 55, u Šapcu 54, u Smederevu 41 i u Nišu 40.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 40 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *