Danas – manji broj zaraženih

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji registrovano je još 178 osoba pozitivnih na koronavirus od 6.679 testiranih; prema podacima Ministarstva zdravlja od kovida je preminulo još 10 osoba

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu ponedeljkom saopštava zbirne podatke korona statstike za vikend, pa danas nema njihovog saopštenja.

Od poslednjeg preseka, prema izveštaju Ministarstva zdravlja u našoj zemlji zvanično je registrovano još 178 osoba pozitivnih na koronavirus među 6.679 testiranih.

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 57 novozaraženih osoba, u Kragujevcu 13, u Užicu 8, u Nišu i Čačku po 5.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 5 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

Od posledica infekcije prema najnovijem izveštaju u Srbiji je preminulo još 10 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji, od posledica infekcije koronavirusom preminule su 6.854 osobe.

Na respiratoru je, trenutno, 56 kovid pacijenata od ukupno 702 hospitalizovane osobe

PODACI O VAKCINACIJI

Zaključno sa 29. majom u Kraljevu je dato ukupno 76.328 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je 41.479 osoba, a obe doze primilo je ukupno 34.858 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje revakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcine za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina preko portala eUprava da se vakcinišu svim raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka. 

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 28. majom, Sinofarm vakcinu primillo je 11.143 osoba, vakcinu Fajzer – 2.283, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

                        M. M. D.