Današnji korona presek za Kraljevo i Srbiju

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji registrovano je  još 989 osoba pozitivnih na koronavirus od 6.320 testiranih; prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja od kovida su preminule još 23 osobe, dve sa teritorije Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 11 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 145 testiranih.

Od 81 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 62 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati ČETIRI OSOBE.

– od 19 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 64 testirane osobe, koronavirus je potvrđen kod njih 7.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.909.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva preminule su, nažalost, još dve osobe od infekcije koronavirusom u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Do sada je, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminulo 348 ljudi.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 989 osoba pozitivnih na koronavirus među 6.320 testiranih, a od posledica infekcije preminula su još 23 kovid pacijenta. Od početka epidemije u Srbiji su, od posledica infekcije koronavirusom preminulo je ukupno 6.409 ljudi.

Na respiratoru su, trenutno, 153 pacijenta od ukupno 4.549 hospitalizovanih. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 43 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu su registrovane još 264 novozaražene osobe, u Novom Sadu 55, u Nišu 39, u Šapcu i Kragujevcu po 31.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 30 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *