Korona brojke u Srbiji – rastu, u Kraljevu danas bez preminulih od kovida

Za poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 2.467 osoba (za četvrtinu više nego juče) koje su pozitivne na koronavirus (od 13.063 testirane), a od kovida je u celoj zemlji za dan preminulo još 16 osoba

Od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovane su još 43 OSOBE POZITIVNE na koronavirus, od ukupno 223 testirane, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Od 82 uzoraka brisa za obradu PCR metodom

– 68 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati OSAM OSOBA

– od 14 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), sve su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 141 testirane osobe, registrovano je 35 POZITIVNIH.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 11.877.

Od poslednjeg izveštaja, u Opštoj bolnici „Studenica“, prema podacima Gradskog štaba, sa teritorije grada Kraljeva, u poslednja 24 časa, nema preminulih od kovida. Od početka epidemije, sa teritorije grada Kraljeva do sada je, od ove bolesti, preminula 191 osoba.

U Opštoj bolnici „Studenica“, prema izveštaju dostavljenom iz ove ustanove, trenutno se na bolničkom lečenju nalazi 47 pacijenata koji se leče od kovida. Na intenzivnoj nezi je 8 pacijenata, intubirana su 4, a 3 su na neinvazivnoj ventilaciji. Tokom poslednja 24 časa primljeno je 7, otpušten je 1 pacijent, a 1 jedan je preminuo.

Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je 56 pregleda.

U bolničkim izveštajima navodi se broj preminulih koji se leče u ovoj ustanovi, bez obzira sa koje su teritorije, a u izveštajima Gradskog štaba – samo broj preminulih od posledica kovida među građanima sa teritorije Kraljeva, te otuda dolazi do nepoklapanja.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je za poslednja 24 sata potvrđeno još 2.467 slučajeva zaraze koronavirusom među 13.063 testiranih, a od kovida je preminulo još 16 osoba. Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u našoj zemlji porastao je na 4.277.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 142 pacijenta, od 3.451 hospitalizovanih. Broj pacijenata na bolničkom lečenju već nekoliko dana postepeno raste (juče je bio 3.403).

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA:

Za poslednja 24 sata u Beogradu je registrovano još 765 novozaraženih koronavirusom, u Novom Sadu 200, u Nišu 116, u Kragujevcu 94, u Vranju 80, u Kruševcu 64.

Prema ovom izveštaju Kraljevo ima 52 nova slučaja zaraze koronavirusom, ali ovaj podatak razlikuje se od podatka Gradskog štaba u Kraljevu u zavisnosti od sata kada je načinjen presek broja novozaraženih.

Subotica ima 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, Aranđelovac 38, Pančevo 37, Užice 36, Ćuprija i Kikinda po 27, Kula, Arilje i Zaječar po 24, Bajina Bašta i Požega po 23, Leskovac i Valjevo po 21, Paraćin i Sremska Mitrovica po 20.

Sva ostala mesta u Srbiji imaju manje od 20 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *