Korona presek: 15. novembar

Tokom vikenda manji je bio broj testiranih, novozaraženih i prijema u bolnicu, ali je samo u subotu i nedelju u bolnici „Studenica“ preminulo šest ljudi sa teritorije Kraljeva

PODACI ZA CELU SRBIJU

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, u našoj zemlji, od poslednjeg preseka registrovano je još 3.487 osoba koje su novozaražene koronavirusom među 15.764 testirane.

U bolnicama širom Srbije, od posledica infekcije koronavirusom leči se 6.411 pacijenata, a na respiratorima je njih 266.

Prema najnovijim, zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, od kovida je u celoj Srbiji, nažalost, preminulo još 57 osoba, tako da ukupan broj preminulih od ove bolesti – od početka epidemije sada, zvanično,  iznosi 10.896.

PODACI ZA KRALJEVO

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 47 (juče kod 62) od 178 testiranih, pokazuje najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Tako sada, na teritoriji grada Kraljeva ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije iznosi  – 29.161.

Od poslednjeg izveštaja, u Opštoj bolnici „Studenica“, sa teritorije grada Kraljeva, od kovida su, nažalost, preminule još DVE osobe. Od 19. septembra (otkada je broj preminulih od kovida na dnevnom nivou postao gotovo svakodnevan), u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“, od kovida su do sada preminule 143 osobe sa teritorije Kraljeva.

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ IZ BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici  „Studenica”, od Covida 19 trenutno se leči 58 pacijenta (jedan više nego prošlog petka za koji smo imali poslednje podatke). Na intenzivnoj nezi je 16 kovid bolesnika (jedan je intubiran, 10 je na neinvazivnoj ventilaciji, a PET je na tzv. „high flow“ režimu).

U protekla 24 časa u bolnicu su primljena TRI pacijenta zbog komplikacija infekcije izazvane koronavirusom, a otpuštena su DVA. Prema poslednjem izveštaju, u kraljevačkoj bolnici od kovida su, nažalost, preminula još DVA pacijenta sa teritorije Kraljeva, a jedan je upućen na dalje lečenje u kovid bolnicu u Kruševcu.

U dnevnoj bolnici zbrinuta su 74 kovid pacijenta, a u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je 150 pregleda.

NEDELJOM NEMA VAKCINACIJE U KRALJEVU

M. M. D.