Korona presek 22. novembar: pozitivan svaki četvrti testirani

Manji je broj kovid pacijenata u bolnici „Studenica“, gotovo duplo manji je i broj pacijenata na intenzivnoj nezi u bolnici „Studenica“, a jedan je, nažalost, preminuo

PODACI ZA CELU SRBIJU

Prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, u našoj zemlji, od poslednjeg preseka registrovano je još 2.771 novozaraženih koronavirusom među 14.956 testiranih osoba.

U bolnicama širom Srbije, od posledica infekcije koronavirusom leči se 5.610 pacijenata, a na respiratorima je njih 213.

Prema najnovijim, zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, od kovida je u celoj Srbiji, nažalost, preminulo još 56 osoba, tako da ukupan broj preminulih od ove bolesti – od početka epidemije sada, zvanično, iznosi 11.281.

PODACI ZA KRALJEVO

Prisustvo koronavirusa potvrđeno je kod 45 (juče kod 47) među 186 testiranih osoba, pokazuje najnoviji izveštaj Zavoda za javno zdravlje Kraljevo.

Tako sada, na teritoriji grada Kraljeva ukupan broj potvrđenih slučajeva od početka epidemije iznosi  – 29.548.

U Opštoj bolnici „Studenica“ od posledica kovid infekcije preminula je još jedna osoba sa teritiorije Kraljeva. Od 19. septembra (otkada je broj preminulih od kovida na dnevnom nivou postao gotovo svakodnevan), u kraljevačkoj Opštoj bolnici „Studenica“, od kovida su do sada preminule 152 osoba sa teritorije Kraljeva.

NAJNOVIJI IZVEŠTAJ IZ BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici  „Studenica”, od Covida 19 trenutno se leče 42 pacijenta (osam manje nego u petak za koji smo imali poslednje dostavljene podatke). Na intenzivnoj nezi je 9 kovid bolesnika (dva su intubirana, četvoro je na neinvazivnoj ventilaciji, a tri su na tzv. „high flow“ režimu).

U protekla 24 časa u bolnicu su primljena četiri pacijenta zbog komplikacija infekcije izazvane koronavirusom, a otpuštenih – nije bilo. Prema poslednjem izveštaju, kraljevačkoj bolnici od kovida je preminuo jedan pacijent sa teritorije Kraljeva, a jedan je prebačen na dalje lečenje u Kragujevac

U dnevnoj bolnici zbrinuto je 37 pacijenata, a u bolničkoj kovid ambulanti tokom jučerašnjeg dana obavljena su 93 pregleda.

NEDELJOM NEMA VAKCINACIJE U KRALJEVU

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *