Korona presek, Kraljevo i Srbijа: 26. april

U Srbiji je od poslednjeg preseka registrovano je još 1.987 slučajeva zaraze koronavirusom među 11.657 testiranih, a od kovida je, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, preminulo još 30 osoba, niko iz Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da su, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovane još 23 OSOBE POZITIVNE na koronavirus, od 170 testiranih.

Od 71 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 52 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati ŠEST OSOBA.

– od 19 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 99 testiranih, koronavirus je potvrđen kod 17 OSOBA.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.780.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva, nema ppreminulih od infekcije koronavirusom. Do sada su, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminule 334 osobe.

IZVEŠTAJ IZ OPŠTE BOLNICE „STUDENICA“

U Opštoj bolnici „Studenica“, prema izveštaju dostavljenom iz ove ustanove, trenutno se na bolničkom lečenju od kovida nalaze 62 pacijenta. Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi je njih 10, (nema intubiranih, 4 su na neinvazivnoj terapiji, a 6 je na „high flow“ režimu). Tokom poslednja 24 časa primljeno je 5 pacijenata, otpuštena su 3, a preminulih od kovida nije bilo.

Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti obavljena su 54 pregleda.

PODACI O VAKCINACIJI U KRALJEVU

Zaključno sa 25. aprilom u Kraljevu je dato ukupno  55.627 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je 33.248 osoba, a obe doze primilo je ukupno 22.379 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, sve do 20 časova traje vakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V vakcine bez zakazivanja termina preko eUprave. Uporedo sa tim do 14 časova trajala je revakcinacija građana drugom dozom vakcine Sputnjik V.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 24. aprilom, Sinofarm vakcinu primila je su 5.471 osoba, vakcinu Fajzer – 382, a Sputnjik V- 247 ljudi.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji je, zvanično, registrovano još 1.987 osoba pozitivnih na koronavirus među 11.657 testiranih, a od posledica infekcije preminulo je još 30 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji je, od posledica infekcije koronavirusom preminulo ukupno 6.257 osoba.

Na respiratoru su, trenutno 183 od ukupno 5.318 hospitalizovanih osoba. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 283 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 415 novozaraženih koronavirusom, u Novom Sadu 101, u Nišu 69, u Šapcu 58, u Valjevu 50,  u Zrenjaninu 43, u Kikindi 42.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 40 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *