Korona presek: Kraljevo i Srbija, 1. maj

U Srbiji su od poslednjeg preseka registrovane još 1.374 osobe pozitivne na koronavirus od 8.168 testiranih, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja od kovida su preminule još 24 osobe, tri sa teritorije Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 19 OSOBA POZITIVNih na koronavirus, od

199 testiranih.

Od 95 uzoraka brisa za obradu PCR metodom

– 71 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati ČETIRI OSOBE.

– od 24 osobe testirane po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 104 testirane osobe, koronavirus je potvrđen kod njih 15.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.898.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva preminule su, nažalost, još tri osobe od infekcije koronavirusom u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu. Do sada je, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminulo 346 ljudi.

ZVANIČAN IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji su, zvanično, registrovane još 1.374 osobe pozitivne na koronavirus među 8.168 testiranih, a od posledica infekcije preminula su još 24 kovid pacijenta. Od početka epidemije u Srbiji su, od posledica infekcije koronavirusom preminulo je ukupno 6.386 ljudi.

Na respiratoru je, trenutno 160 pacijenata od ukupno 4.592 hospitalizovana. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 152 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 347 novozaraženih koronavirusom, u Novom Sadu 58, u Nišu 36, u Smederevu i Čačku po 31.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji, među kojima i Kraljevo – imaju po manje od 30 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *