Korona presek: Kraljevo i Srbija – 15. februar

Među 5.550 testiranih, prema najnovijim podacima Ministarstva zdravlja, za poslednja 24 časa registrovana je još 1.331 osoba pozitivna na koronavirus; od kovida je u celoj zemlji preminulo 15 osoba, među kojima nema obolelih iz Kraljeva

Od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano je još 47 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus (identičan broj kao juče), od ukupno 229 testiranih, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Od 111 uzoraka brisa za obradu PCR metodom

– 81 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati PET OSOBA

– od 30 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), POZITIVAN je rezultat JEDNE OSOBE.

Na osnovu antigenskog testa 118 testiranih osoba, registrovana je 41 POZITIVNA OSOBA.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 11.786.

Od poslednjeg izveštaja, u Opštoj bolnici „Studenica“, prema podacima Gradskog štaba, sa teritorije grada Kraljeva, u poslednja 24 časa, nema preminulih od kovida. Od početka epidemije, sa teritorije grada Kraljeva do sada je, od ove bolesti, preminulo 189 osoba.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je za poslednja 24 sata potvrđen još 1.331 slučaj zaraze koronavirusom među 5.550 testiranih, a od kovida je preminulo još 15 osoba. Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u našoj zemlji porastao je na 4.245.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 142 pacijenta, od 3.891 hospitalizovanih.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA:

Za poslednja 24 sata u Beogradu je registrovano još 475 novozaraženih koronavirusom, u Kragujevcu 60, u Nišu 55, u Novom Sadu 54, u Vranju 46.

Prema ovom izveštaju Kraljevo ima 42 nova slučaja zaraze koronavirusom, ali ovaj podatak razlikuje se od podatka Gradskog štaba u Kraljevu u zavisnosti od sata kada je načinjen presek broja novozaraženih.

Arilje ima 29 novih slučajeva zaraze koronavirusom, Kruševac 22, Užice 21, Subotica 20.

Sva ostala mesta u Srbiji imaju manje od 20 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *