Korona presek: Kraljevo i Srbija, 15. maj

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji registrovano je još 705 pozitivnih na koronavirus od 11.613 testiranih; prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja od kovida je preminulo još 18 osoba, među kojima jedna sa teritorije Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva (kao i prethodna dva dana) registrovano još DEVET OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 245 testiranih.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 19.065.

Prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, u Opštoj bolnici „Studenica“ u Kraljevu, od poslednjeg preseka nema preminulih od kovida sa teritorije grada Kraljeva, ali je nadležna služba kraljevačkog Zavoda za jvno zdravlje dobila prijavu smrti jedne osobe koja je preminula u kovid bolnici u Kruševcu. Do sada je, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminulo 359 ljudi.

PODACI O VAKCINACIJI

Zaključno sa 14. majom u Kraljevu je dato ukupno 68.317 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je 37.601 osoba, a obe doze primilo je ukupno 30.716 građana.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje revakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer i Sputnjik V vakcine po spiskovima eUprave, a od 14 do 18 časova vakcinacija prvom dozom vakcina Sinofarm i Fajzer.

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina preko portala eUprava da se vakcinišu svim raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka. 

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida..

U 12 seoskih ambulanti kraljevačkog kraja i danas je nastavljeno davanje prve doze i revakcinacija meštana Sinofarm vakcinom.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 14. majom, Sinofarm vakcinu primilo je 8.289 osoba, vakcinu Fajzer – 1.292, a Sputnjik V – 761 osoba.

IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka, prema izveštaju Ministarstva zdravlja u našoj zemlji zvanično je registrovano još 705 osoba pozitivnih na koronavirus među 11.613 testiranih, a od posledica infekcije preminulo je još 18 kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji, od posledica infekcije koronavirusom preminule su ukupno 6.664 osobe. Na respiratoru je trenutno 97 pacijenata (4 manje nego juče) od ukupno 2.963 hospitalizovana (87 manje nego juče).

  M. M. D.

1 komentar za naslov “Korona presek: Kraljevo i Srbija, 15. maj

  1. Zaista jadan tempo vakcinacije u KV. Predsednik bi trebao da onim ritmom i radom kojim je nekim čudom došao do stana takvim ritmom radi i na vakcinaciji. Dali je čuo za BG..VAKCINALNI PUNKT POD HITNO U SAM CENTAR GRADA, AUTOBUS , ŠATORI ŠTA GOD ZNAJU.NEĆE BREG MUHAMEDU …

Comments are closed.