Korona presek: Kraljevo i Srbija, 19. februar

I dalje traje tendencija rasta broja zaraženih koronavirusom u Srbiji: za poslednja 24 časa registrovana su 2.632 nova slučaja zaraze među 13.518 testiranih; od kovida je u celoj zemlji za dan preminulo još 14 osoba, nijedna iz Kraljeva

Od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano je još 70 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od ukupno 385 testiranih, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Od 141 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 118 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati DEVET OSOBA

– od 23 osobe testirane po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), sve su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 244 testirane osobe, registrovana je 61 POZITIVNA OSOBA.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 12.013.

Od poslednjeg izveštaja, u Opštoj bolnici „Studenica“, prema podacima Gradskog štaba, sa teritorije grada Kraljeva, u poslednja 24 časa, nema preminulih od kovida. Od početka epidemije, sa teritorije grada Kraljeva do sada je, od ove bolesti, preminulo 195 ljudi.

U Opštoj bolnici „Studenica“, prema izveštaju dostavljenom iz ove ustanove, trenutno se na bolničkom lečenju od kovida nalazi se 36 pacijenata (dva više nego juče). Na intenzivnoj nezi je11 pacijenata, intubirana su 3, a 8 je na neinvazivnoj terapiji. Tokom poslednja 24 časa primljeno je 7..  

Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti obavljena su 82 pregleda.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji su, za poslednja 24 sata potvrđena još 2.632 slučaja zaraze koronavirusom među 13.518 testiranih, a od kovida je preminulo još 14 osoba. Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u našoj zemlji porastao je na 4.306.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalaze se 152 pacijenta (4 više nego juče), od 3.499 hospitalizovanih. I broj pacijenata na bolničkom lečenju već nekoliko dana ima tendenciju blagog rasta.

                  M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *