Korona presek: Kraljevo i Srbija, 23. april

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji su registrovana još 2.384 slučaja zaraze koronavirusom među 13.706 testiraneih, a od kovida su, prema zvaničnim podacima Ministarstva zdravlja, preminule još 34 osobe, nijedna iz Kraljeva

Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu saopštio je da je, od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovano još 56 OSOBA POZITIVNIH na koronavirus, od 301 testirane.

Od 122 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 93 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati OSAM OSOBA.

– od 29 osoba testiranh po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), SVE su NEGATIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 179 testiranih, koronavirus je potvrđen kod 48 OSOBA.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su na teritoriji grada Kraljeva od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 18.700.

Od poslednjeg izveštaja, prema podacima Gradskog štaba za vanredne situacije, sa teritorije grada Kraljeva, nema preminulih od infekcije koronavirusom. Do sada su, od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva od kovida preminule 333 osobe.

U Opštoj bolnici „Studenica“, prema izveštaju dostavljenom iz ove ustanove, trenutno se na bolničkom lečenju od kovida nalazi 59 pacijenata (3 manje nego juče). Na intenzivnoj i poluintenzivnoj nezi je njih 9, (jedan je intubiran, 4 su na neinvazivnoj terapiji, a još 4 na „high flow“ režimu). Tokom poslednja 24 časa primljeno je 7 pacijenata, otpušteno 10, a preminulih od kovida nije bilo.

Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je 106 pregleda.

Od poslednjeg preseka u našoj zemlji su, zvanično, registrovane još 2.384 osobe pozitivne na koronavirus od 13.706 testiranih, a od posledica infekcije preminula su još 34 kovid pacijenta. Od početka epidemije u Srbiji su od posledica infekcije koronavirusom preminule ukupno 6.164 osobe.

Na respiratoru je, trenutno 207 od ukupno 5.897 hospitalizovanih osoba. U bolnicama je, u odnosu na juče, za 277 manji manji broj pacijenata koji se leče od kovida.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu je registrovano još 540 novozaraženih, u Novom Sadu 147, u Nišu 85, u Kragujevcu 68, u Čačku 54,  u Novom Pazaru 51, u Zrenjaninu 50, u Subotici 47, u Jagodini 46, u Pančevu 43.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji imaju po manje od 40 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *