Korona presek: sve više pozitivnih i testiranih

Za poslednja 24 časa u Srbiji je registrovano još 3.257 osoba zaraženih koronavirusom među 15.000 testiranih; u zemlji je za dan od kovida preminulo još 15 osoba, tri iz Kraljeva

Od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovane su još 94 OSOBE POZITIVNE na koronavirus, od ukupno 350 testiranih, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Od 101 uzorka brisa za obradu PCR metodom

– 88 su bili uzorci uzeti od osoba sa simptomima Covida 19, pozitivni su rezultati 11 OSOBA

– od 13 osoba testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja, smeštaja u starački dom ili u bolnicu), DVE su POZITIVNE.

Na osnovu antigenskog testa 249 testiranih osoba, registrovana je 81 POZITIVNA OSOBA.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 12.328.

Od poslednjeg izveštaja, u Opštoj bolnici „Studenica“, prema podacima Gradskog štaba, sa teritorije grada Kraljeva, u poslednja 24 časa, od kovida je preminula jedna osoba, a još dve osobe sa teritorije grada Kraljeva preminule su u Kliničkom centru u Nišu. Od početka epidemije, sa teritorije Kraljeva do sada je, od kovida, preminulo 200 ljudi.

U Opštoj bolnici „Studenica“, prema izveštaju dostavljenom iz ove ustanove, trenutno se na bolničkom lečenju nalaze 53 pacijenta koji se leče od kovida, što je 4 više nego juče. Na intenzivnoj nezi je njih 8 (dva pacijenta su intubirana, a 5 ih je na neinvazivnoj ventilaciji). Tokom poslednja 24 časa primljeno je 9, otpušteno 5, a jedan pacijent je preminuo. U bolničkim izveštajima navodi se broj preminulih koji se leče u ovoj ustanovi, bez obzira sa koje su teritorije, a u izveštajima Gradskog štaba – samo broj preminulih od posledica kovida među građanima sa teritorije Kraljeva, te otuda dolazi do nepoklapanja.

Za poslednja 24 časa u bolničkoj kovid ambulanti obavljeno je 106 pregleda (što je za 45 odsto više u odnosu na jučerašnji izveštaj o obavljena 72 pregleda).

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je, za poslednja 24 sata potvrđeno još 3.257 slučajeva zaraze koronavirusom među 15.000 testiranih, a od kovida je preminulo još 15 osoba. Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u našoj zemlji porastao je na 4.366.

Na respiratorima u bolnicama širom Srbije nalazi se 157 pacijenata (četiri više nego juče) od 3.727 hospitalizovanih. I broj pacijenata na bolničkom lečenju – raste već danima, posle nekoliko semica konstantnog pada.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA:

Za poslednja 24 sata u Beogradu je registrovana još 1.041 osoba zaražena koronavirusom, u Novom Sadu 195, u Vranju 134, u Nišu 126, u Kragujevcu 123.

Prema ovom izveštaju Kraljevo ima 84 osobe koje su registrovane kao pozitivne na koronavirus u poslednja 24 časa. Ovaj podatak se razlikuje se od podatka Gradskog štaba u Kraljevu u zavisnosti od sata kada je načinjen presek broja novozaraženih.

Aranđelovac ima 72 nova slučaja zaraze koronavirusom, Kruševac 71, Pančevo 63, Novi Pazar 47, Paraćin 46, Subotica 41, Vrbas, Užice i Kula po 38, Čačak 34, Jagodina 32, Zaječar 31, Kikinda i Šabac po 30, Valjevo 29, Bačka Palanka 27, Aleksinac i Gornji Milanovac po 26, Ćuprija 24, Knjaževac i Zrenjanin po 23, Negotin 20.

Sva ostala mesta u Srbiji imaju manje od 20 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

2 komentara za naslov “Korona presek: sve više pozitivnih i testiranih

  1. Sve vise vakcinisanih,a broj zarazenih raste.To me zbunjeje i ne znam da li cu primiti vakcinu,nego cu nastavati da se pridrzavam mera zasite,maska distanca,kao od pocetka korone picu opc kapsule i medicinsku gljivu hericijum i naizmecni reishi kapsule.

  2. Mene zbunjuje broj vakcinisanih i sve veci broj zarazenih.Nisam sigurna da li cu se vaksinati,ali nosim masku,izbegavam guzve i pijem od pocetka korone reishi kapsule i opc+c kako bi sacuvala imunitet.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *