Korona presek: Kraljevo i Srbija, 29. novembar

Najnoviji podaci Ministarstva zdravlja pokazuju da je u Srbiji za poslednja 24 sata registrovano još 6.179 osoba zaraženih koronavirusom (od 15.508 testiranih), a preminulo je još 65 pacijenata, od kojih tri sa teritorije Kraljeva

Od poslednjeg preseka, sa teritorije grada Kraljeva registrovane su još 173 OSOBE POZITIVNE na koronavirus, saopštio je danas Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu.

Od 206 uzoraka brisa za obradu PCR metodom (16 su bili uzorci osoba koje su testirane kontrolno):

– 162 su uzorci osoba testiranih zbog simptoma Covida -19 (registrovano 67 pozitivnih), a

– od 28 testiranih po drugim indikacijama (zdravstveni radnici, zbog putovanja ili smeštaja u dom ili bolnicu), pozitivan na koronavirus bio je rezultat TRI osobe.

Još 103 pozitivne osobe registrovano su na osnovu antigenskog testa 213 testiranih.

Prema informacijama Zavoda za javno zdravlje Kraljevo, ukupan broj osoba koje su od početka epidemije registrovane kao pozitivne na virus SARSCoV-2 sada iznosi 4.338.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije grada Kraljeva u Opštoj bolnici „Studenica“, preminule su, nažalost, još tri osobe od posledica infekcije koronavirusom (broj preminulih iz Kraljeva od početka epidemije sada iznosi 73), navodi se u izveštaju Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu.

Prema poslednjim podacima Ministarstva zdravlja, u Srbiji je u poslednja 24 sata zabeležen još 6.179 novih slučajeva zaraze koronavirusom (od 15.508 testiranih osoba), a od posledica infekcije preminulo je još 65 pacijenat (što je najviše preminulih za 24 časa još od početka epidemije). Ukupan broj umrlih od posledica infekcije koronavirusom od početka epidemije u našoj zemlji porastao je na 1.549.

Na respiratorima u bolnicama Srbije nalaze se 252 pacijenta. Na bolničkom lečenju u celoj zemlji od Covida 19 sada se leči ukupno 7.256 pacijenata (145 više nego juče) .

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA:

Prema podacima Ministarstva zdravlja, Beograd i dalje ima najviše novozaraženih – 1.895, Kragujevac – 325, Novi Sad – 313, Niš – 237-.

Prema ovom izveštaju Kraljevo ima 150 novozaraženih (ovaj podatak razlikuje se u odnosu na podatak Gradskog štaba za vanredne situacije u Kraljevu, jer zavisi od vremena kada je urađen presek na dnevnom nivou).

Ostale opštine i gradovi u Srbiji imaju manje od 150 zvanično registrovanih novozaraženih osoba za poslednja 24 sata.

           M. M. D.