Korona presek: Kraljevo i Srbija, 3. jun

U našoj zemlji od poslednjeg preseka registrovano je još 218 pozitivnih na koronavirus od 10.101 testirane osobe; prema podacima Ministarstva zdravlja od kovida je preminulo još 9 osoba

Tokom poslednja 24 časa u zdravstvenim ustanovama na teritoriji Kraljeva testirana su ukupno 239 uzoraka brisa na koronavirus. Prisustvo virusa je potvrđeno kod ČETIRI osobe, saopštio je Gradski štab za vanredne situacije u Kraljevu

Od početka epidemije u Kraljevu ukupan broj registrovanih slučajeva je  – 19.169.

Od poslednjeg izveštaja, sa teritorije Grada u Opštoj „Studenica“ nije bilo preminulih od kovida. Ukupan broj preminulih u Kraljevu od početka epidemije je 365.

PODACI O VAKCINACIJI

Zaključno sa 2. junom, u Kraljevu je dato ukupno 79.115 doza različitih vrsta vakcina. Prvom dozom vakcinisano je 42.791, a obe doze primilo je ukupno 36.324 osoba.

Danas, u novoj Hali sportova u Ribnici, do 20 časova traje revakcinacija građana prvom dozom Sinofarm, Fajzer, Sputnjik V i Astra Zeneka vakcine za sve osobe koje se nisu odazvale u redovnim zakazanim terminima (za svakog od njih se čuva doza).

Uporedo sa tim, danas do 20 časova, građani koji žele mogu, bez zakazivanja termina preko portala eUprava da se vakcinišu svim raspoloživim vrstama vakcina proizvođača: Sinofarm, Fajzer i Astra Zeneka. 

U Hali sportova u Ribnici, po preporuci izabranog pedijatra mogu da se vakcinišu i mladi koji imaju 16 i 17 godina i to isključivo Fajzer vakcinom, a sve u skladu sa novim Stručnim metodološkim uputstvom vakcinacije protov kovida.

U 12 seoskih ambulanti kraljevačkog kraja sve do 4. juna – nastavlja se davanje prve doze i revakcinacija meštana Sinofarm vakcinom bez zakazivanja.

Služba kućnog lečenja sve vreme daje i prvu, i drugu dozu vakcine zaintereseovanim nepokretnim osobama.

Od 6. aprila kada je u Kraljevu počela vakcinacija i bez zakazivanja termina – zaključno sa 2. junom, Sinofarm vakcinu primilo je 12.077 osoba, vakcinu Fajzer – 2.612, a Sputnjik V – 786 osoba (trenutno nema prve doze vakcine Sputnjik V).

IZVEŠTAJ MINISTARSTVA ZDRAVLJA

Od poslednjeg preseka, prema izveštaju Ministarstva zdravlja u našoj zemlji zvanično je registrovano još 218 osoba pozitivnih na koronavirus među 10.901 testirane osobe, a od posledica infekcije preminulo je još devet kovid pacijenata. Od početka epidemije u Srbiji, od posledica infekcije koronavirusom preminulo je 6.890 ljudi.

Na respiratoru je, trenutno, 36 kovid pacijenata od ukupno 568 hospitalizovanih.

KORONA PRESEK PO GRADOVIMA (prema podacima Ministarstva zdravlja):

Od poslednjeg preseka u Beogradu su registrovane još 42 novozaražene osobe, a u Nišu 9, Jagodina 8.

*Prema ovom izveštaju, i Kraljevo ima OSAM novozaraženih koronavirusom. Ovaj podatak razlikuje se od podatka Gradskog štaba za vanredne situacije, a do nepoklapanja dolazi zbog različitog sata u toku dana kada se pravi presek broja novozaraženih.

Priboj, Novi Sad i Bor imaju po 6 novozaraženih, Zaječar, Kragujevac i Temerin po 5.

Prema ovom izveštaju – sva ostala mesta u Srbiji imaju po manje od 5 osoba koje su za poslednja 24 časa registrovane kao pozitivne na koronavirus.

   M. M. D.

Ostavite komentar

E-mail adresa se ne objavljuje. Obavezna polja *